Haos în spitalele din Marea Britanie. S-a ajuns și la 4 zile de așteptare în camerele de urgență

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie se confruntă cu cea mai grea iarnă înregistrată vreodată în ceea ce privește așteptările în camerele de urgență. Potrivit reprezentanților medicilor locali, o epidemie severă de gripă, exacerbată de lipsa de imunitate din cauza măsurilor de izolare Covid, a dus la un număr record de spitalizări.

Spitale pe marginea prăpastiei și camere de urgență îngenuncheate în Marea Britanie, unde, din cauza accesului ridicat al pacienților, multe unități sanitare au declarat că nu pot garanta un nivel minim de îngrijire și asistență pentru cei a căror viață nu este în pericol.

După mai multe alerte emise de spitale individuale în perioada Crăciunului, acum organismul central care monitorizează standardele de îngrijire în departamentele de urgență din Marea Britanie, Royal College of Emergency Medicine (RCEM), avertizează că sălile de urgență se află într-o "stare de criză totală" care ar putea pune în pericol viața pacienților.

Potrivit doctorului Ian Higginson, vicepreședintele RCEM, o mare parte se datorează faptului că în această perioadă a existat un acces exorbitant de pacienți în departamentele de urgență din cauza gripei și a Covidiei, ceea ce, împreună cu lipsa resurselor medicale, a creat o situație de blocaj, potențial foarte periculoasă.

Haos în spitalele din Marea Britanie. S-a ajuns și la 4 zile de așteptare în camerele de urgență

 

Potrivit reprezentanților medicali locali, o epidemie severă de gripă, agravată de lipsa de imunitate datorată măsurilor de izolare Covid, a făcut ca gradul de ocupare a paturilor să atingă niveluri record.


De fapt, RCEM a explicat că Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie se confruntă cu cea mai grea iarnă înregistrată vreodată în ceea ce privește așteptările la urgențe.

Mărturiile din ziarele locale și din mass-media, cum ar fi BBC, vorbesc, de fapt, despre așteptări îngrozitoare, pacienții fiind nevoiți să aștepte până la patru zile înainte de a fi consultați. Unele spitale au sfătuit chiar oamenii să evite departamentele de urgență, cu excepția cazului în care viața lor este în pericol.

"Departamentele de urgență se află într-o stare de criză cu adevărat teribilă. Nu există nicio îndoială că, dacă nu poți trimite o ambulanță la cineva care are un atac de cord sau un accident vascular cerebral, unii dintre acești pacienți vor avea de suferit și pot muri', a subliniat Higginson, făcând apel la resurse urgente.

Gripa și Covid aruncă în haos sistemul medical britanic

 

Potrivit reprezentanților medicali locali, o epidemie severă de gripă, agravată de lipsa de imunitate din cauza măsurilor de izolare de la Covid, a dus la o ocupare a paturilor care a atins niveluri record. Toate acestea se adaugă la faptul că nu mai puțin de 9.500 de angajați ai NHS sunt absenți din cauza Covid.

Aceleași cifre ale NHS arată că, în noiembrie, peste 37.000 de persoane au așteptat mai mult de 12 ore la A&E, o cifră care s-a triplat față de luna noiembrie a anului trecut.

Această situație a creat o presiune enormă asupra personalului medical, care este pregătit să intre din nou în grevă în ianuarie. Asistenții medicali vor intra din nou în grevă în Anglia pe 18 și 19 ianuarie, iar personalul de ambulanță în unele părți ale Angliei pe 11 și 23 ianuarie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel