Heathrow, detronat din calasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa. Unde au fost cei mai mulţi călători în timpul pandemiei

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

În clasamentul celor mai aglomerate aeroporturi din Europa, Heathrow a pierdut pentru prima dată locul I, fiind întrecut de Paris Charles de Gaulle, din cauza declinului cererii pentru călătoriilor aeriene, în contextul pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit BBC şi Reuters.

În primele nouă luni din 2020, aproximativ 19 milioane de pasageri au trecut prin aeroportul londonez Heathrow, faţă de 19,3 milioane înregistraţi de aeroportul din capitala Franţei.

La distanţă apropiată se află aeroporturile din Amsterdam (Schiphol) şi Frankfurt. Acestea, alături de Paris Charles de Gaulle, au introdus testări pentru pasageri, astfel încât s-au redeschis mai repede În schimb, testarea pasagerilor în Marea Britanie, ca metodă de a se evita carantina "s-a desfăşurat într-un ritm prea lent", astfel încât în trimestrul trei din 2020 numărul pasagerilor care au trecut prin aeroportul londonez a scăzut cu 84%.

"Deja în Franţa şi Germania, chiar şi în Canada şi Irlanda, s-a trecut la testări şi acesta este modul în care ne asigurăm că protejăm locurile de muncă din Regatul Unit şi protejăm oamenii de infecţii", a afirmat Holland Kaye, şeful companiei care administrează Heathrow.

 

Heathrow pierde titlul de cel mai aglomerat aeroport din Europa

 

Heathrow, care deja a renunţat la 500 de angajaţi, a raportat extinderea pierderilor în primele nouă luni din 2020, la 1,5 miliarde de lire sterline (1,95 miliarde de dolari).

De asemenea, compania a înrăutăţit estimările privind numărul de pasageri în 2021 la 22,6 milioane - mai puţin de un sfert faţă de nivelul din 2019.

Printre firmele care deţin Heathrow se află Ferrovial (Spania), Autoritatea de investiţii din Qatar şi China Investment Corp.

Potrivit Asociaţiei Internaţionale de Transportat Aerian (IATA), companiile aeriene europene ar urma să înregistreze pierderi nete de 21,5 miliarde de dolari în 2020 (faţă de un profit net de 6,5 miliarde de dolari în 2019), ceea ce ar putea pune în pericol şase până la şapte milioane de locuri de muncă din industria aeronautică şi sectoarele care au legătură cu aviaţia în Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel