Hoții români de cupru au speriat Spania: au făcut ravagii în parcurile fotovoltaice din Sevilla și Cordoba

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

39 de persoane au fost arestate în Spania, toți fiind parte dintr-o rețea care fura cupru din instalațiile fotovoltaice din Sevilla și Cordoba. În urma operațiunii, au fost recuperate peste 500 de kilograme de cabluri. Paguba produsă și valoarea bunurilor furate de către suspecții arestați depășește un milion de euro. 

Agenții Gărzii Civile au desfășurat o operațiune în provinciile Cordoba și Sevilla în urma căruia au arestat 39 de persoane, dintre care 37 erau cetățeni români, membri ai unei organizații criminale specializate în furtul de cabluri de cupru din instalații solare și fotovoltaice.

Potrivit publicației Europasur, în timpul acestei acțiuni au fost confiscate peste 500 de kilograme de cabluri de cupru, 3.200 de euro și mai multe arme false. De asemenea, au fost confiscate 13 vehicule utilizate de banda criminală.

Banda era bine structurată. Fiecare avea un rol specific

 

Operațiunea a început după ce agenții au descoperit mai multe jafuri care au cauzat pagube semnificative la diverse instalații solare și fotovoltaice din provinciile Sevilla, Cadiz, Huelva, Malaga, Badajoz, Lerida și Cordoba.

Investigațiile inițiale au arătat că organizația era bine structurată, fiecare membru având un rol specific, de la recunoașterea zonelor vizate, până la furtul, transportul și curățarea cablurilor. De asemenea, rețeaua avea conexiuni pentru primirea și distribuția materialelor furate.

După identificarea și localizarea tuturor membrilor grupului, au fost efectuate percheziții la mai multe locuințe, așezări și un centru de reciclare și vânzare de metale situate în Sevilla. Dintre cei arestați, 37 erau cetățeni români, iar proprietarul și administratorul centrului de reciclare erau spanioli.

În urma acestei operațiuni, au fost elucidate 33 de furturi, dintre care 18 au fost comise la centrale fotovoltaice din provincia Cordoba, în localitățile La Carlota, Villa del Rio, Posadas și Baena, precum și în capitala provinciei.

Garda Civilă estimează că valoarea totală a prejudiciului și a materialelor furate depășește un milion de euro. Ancheta este încă în desfășurare, iar noi arestări nu sunt excluse.

Această operațiune a fost coordonată de Unitatea de Infracțiuni împotriva Proprietății a Poliției Judiciare din cadrul Gărzii Civile din Cordoba, mai scrie sursa citată. 

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel