Hunter Biden a pledat vinovat pentru fraudă fiscală şi evită un proces. Sentinţa va fi pronunţată pe 16 decembrie

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Hunter Biden, fiul preşedintelui american, a pledat vinovat oficial, joi, la Los Angeles, pentru fraudă fiscală, o schimbare care îl scuteşte de un nou proces după condamnarea sa în iunie într-un alt dosar, relatează AFP şi Reuters.

Judecătorul în acest proces - care urma să înceapă în aceeaşi zi - a stabilit pronunţarea sentinţei pentru 16 decembrie. Hunter Biden riscă până la 17 ani de închisoare.

Hunter Biden, fiul preşedintelui SUA, Joe Biden, a ales în final să pledeze vinovat în faţa unei tribunal din California în procesul în care este acuzat de o evaziune fiscală de 1,4 milioane de dolari, a anunţat joi avocatul său.

Avocatul Abbe Lowell a declarat cu puţin timp înaintea începerii şedinţei de selectare a juriului că Hunter Biden va prezenta o declaraţie prin care va accepta un verdict de vinovăţie, deşi el se consideră nevinovat.

Hunter Biden, care într-o carte autobiografică a recunoscut că a fost dependent de alcool şi droguri, este acuzat în acest dosar că în perioada 2016-2019 s-a sustras de la plata unor impozite în valoare de 1,4 milioane de dolari, în timp ce cheltuia sume exorbitante pe droguri, prostituate şi numeroase bunuri de lux.

Pledând vinovat, el poate scurta acest proces care înaintea alegerilor din noiembrie ar putea fi stânjenitor pentru democraţii tatălui său, chiar dacă Joe Biden nu mai candidează.

Stânjenitoare pentru familia Biden ar putea fi şi dezvăluirile din acest proces referitoare la legăturile de afaceri ale lui Hunter Biden cu compania ucraineană Burisma.

Joe Biden s-a retras din cursa pentru viitoarele alegeri prezidențiale

 

Iată scrisoarea adresată de președintele Joe Biden națiunii americane:

"Dragii mei americani,

În ultimii trei ani și jumătate, am făcut progrese mari ca Națiune.

Astăzi, America are cea mai puternică economie din lume. Am făcut investiții istorice în reconstruirea Națiunii noastre, în scăderea costurilor medicamentelor eliberate pe bază de rețetă pentru vârstnici și în extinderea asistenței medicale la prețuri accesibile pentru un număr record de americani. Am oferit îngrijiri de care aveau nevoie un milion de veterani expuși la substanțe toxice. A adoptat prima lege privind siguranța armelor în 30 de ani. A fost numită prima femeie afro-americană la Curtea Supremă. Și am adoptat cea mai importantă legislație climatică din istoria lumii. America nu a fost niciodată mai bine poziționată pentru a conduce decât suntem astăzi.

Știu că nimic din toate acestea nu s-ar fi putut face fără voi, poporul american. Împreună, am depășit o pandemie care are loc o dată într-un secol și cea mai gravă criză economică de la Marea Depresiune. Ne-am protejat și păstrat democrația. Și ne-am revitalizat și întărit alianțele din întreaga lume.

A fost cea mai mare onoare din viața mea să slujesc ca președinte. Și, deși intenția mea a fost să caut realegerea, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele de președinte pentru restul mandatului meu.

Mă voi adresa națiunii mai târziu în această săptămână  și voi explica mai detaliat decizia mea.

Deocamdată, permiteți-mi să-mi exprim cea mai profundă mulțumire tuturor celor care au muncit atât de mult ca să mă vadă reales. Vreau să-i mulțumesc vicepreședintelui Kamala Harris pentru că a fost un partener extraordinar în toată această activitate. Și permiteți-mi să-mi exprim sincera apreciere față de poporul american pentru credința și încrederea pe care le-ați încredințat''. 

Cred astăzi ceea ce am întotdeauna: că nu există nimic pe care America nu poate face - când o facem împreună. Trebuie doar să ne amintim că suntem Statele Unite ale Americii."

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel