Ingrediente pentru 4 persoane:
- Sos de tartufo 50 gr.,
- 320 gr. spaghetti integrale,
- 100 gr. smântână,
- 300 gr. ciuperci champignon,
- parmigiano reggiano,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Într-o tigaie întinsă, cu capac, se prajesc ciupercile tăiate felii, în puțin ulei de măsline și jumătate de pahar cu vin alb. După ce s-au rumenit puțin, se adaugă smântâna cu jumătate de pahar cu apă și se lasă să fiarbă pentru circa 10 minute. Când s-a format sosul, se adaugă crema de tartufo, fără a mai fierbe sosul creat. Se fierb pastele integrale în apă multă, puțin sărată, și se amestecă cu sosul. Cantitatea de parmigiano se pune în funcție de gustul fiecăruia, dar nu foarte mult, pentru a nu acoperi aroma de tartufo.
E indicat să se folosească spaghetti integrale datorită faptului că sosul creat din smântână e destul de dulce.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News