ILEGAL. Peste 9.000 de pomi de Crăciun confiscați de polițiști

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:
Brazi Craciun contrabanda
Brazi Craciun contrabanda

Poliţiştii au confiscat peste 9.000 de pomi de Crăciun şi au aplicat peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale, în urma acţiunilor de combatere a delictelor silvice desfăşurate în ultima lună. 

Potrivit comisarului Marius Mihai, directorul adjunct al Direcţiei de Ordine publică din cadrul IGPR, sancţiunile în valoare de peste 6 milioane de lei au fost aplicate în urma a 4.012 acţiuni desfăşurate la nivel naţional. El a precizat că acţiunile au fost desfăşurate de poliţişti împreună cu parteneri din cadrul Ministerul Apelor şi Pădurilor - Direcţia Generală Păduri şi Regia Naţională a Pădurilor Romsilva, pe drumurile publice, în pieţe şi târguri, dar şi în amenajările forestiere şi exploatările silvice.

"Poliţiştii au efectuat controale în 755 de pieţe şi în 426 de locaţii din fondul forestier naţional, iar pe drumurile publice au fost derulate 2.825 de acţiuni, fiind constatate 575 de infracţiuni. De asemenea, poliţiştii au aplicat 10.851 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.476.000 de lei (dintre acestea, 1.370 au fost la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice). Ca măsură complementară, poliţiştii au dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 4.910 metri cubi de material lemnos, în valoare de 1.351.000 de lei", se arată într-un comunicat al IGPR transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea a 9.093 de pomi de Crăciun în valoare de 486.000 de lei, 5.389 de kilograme de cetină, 1.842 de coroniţe de brad, 63 de fierăstraie mecanice, 50 de topoare/securi, 15 autoturisme şi 40 de căruţe.

"Pomii de Crăciun confiscaţi au fost predaţi ocoalelor silvice care le valorifică în mare majoritate prin donaţii către diferite organizaţii, societăţi şi instituţii. Din cele 575 de infracţiuni constatate. Cea mai întâlnită modalitate de comitere a faptei a fost tăierea brazilor, în mod ilegal, din amenajări silvice, din păduri, şi apoi transportul către diferiţi comercianţi care au acceptat să-i comercializeze fără documente legale. (...) Atât infracţiunile cât şi contravenţiile la regimul silvic au fost constatate la întreaga gamă de comercianţi, de la vânzătorul se tarabă cu 10 brazi, la comercianţii mai mari, cu sute de brazi", a spus comisarul Marius Mihai, într-o declaraţie de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel