Ilie Bolojan nu vrea să fie premier. Răspunsul pe care i l-a dat lui Ciucă 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ilie Bolojan a refuzat propunerea PNL de nominalizare ca premier al României. 

Elena Lasconi a fost prima care l-a nominalizat pe Ilie Bolojan ca posibil premier chiar din partea USR, la o emisiune de la Digi 24. Mulți au apreciat că mișcarea lui Lasconi nu a fost decât o încercare de a câștiga electoratul PNL-ului care deocamdată nu a venit cu vreo propunere clară de prim-ministru. Joi seară, Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă PNL are vreo propunere de premier și cum i se pare propunerea Elenei Lasconi. 

"Ar fi nedrept să spun care ar fi un candidat ideal pentru că avem mai multe persoane în analiză. Este o slăbiciune a USR-ului și a doamnei Lasconi pentru că nu au reușit să identifice în interiorul partidului o persoană cu abilități de premier. Eu am vorbit cu domnul Bolojan. I-am propus ca după atâția ani în administrația locală să treacă la următorul nivel. A zis că nu vrea .Asta a fost discuția si răspunsul pe care l-a dat. Așa așezat cum îl stiu, nu cred că-i răspundea doamnei Lasconi. Doamna Lasconi încearcă marea cu degetul," a spus Nicolae Ciucă într-un interviu pe care i l-a acordat lui Mihai Gâdea la Antena 3. 

Lasconi l-a propus pe Bolojan premier

 

„Avem mai multe variante, și în USR există mulți oameni competenți, dar v-am spus, voi fi președintele care va lua decizii care să fie bune pentru România și pentru dezvoltarea României. Omul pe care îl apreciez enorm și de la care am și învățat multe este domnul Bolojan.  Și eu cred că în funcția de prim-ministru ar trebui să fie un om capabil, cu multă experiență în administrație. Și nu cunosc pe altcineva care să aibă mai multă experiență în administrație decât domnul Bolojan. Și dacă domnul Bolojan nu ar fi fost în vreun partid, tot pe el l-aș fi propus. Avem nevoie de profesioniști și mi-aș dori ca acest domn să fie prim-ministru”, a spus Elena Lasconi. 

Contraatacul PNL-ului

 

PNL a încercat să se regrupeze rapid după declarația care a dat un pic calculele peste cap strategilor PNL. Robert Sighiartău a fost primul care a spus la rândul său că l-ar fi dorit pe Ilie Bolojan premier al României. 

Domnul Bolojan ar fi o propunere bună de premier, aşa cum PNL are încă mulţi alţi oameni din administraţiile locale, mă gândesc la Nelu Popa, mă gândesc la proaspătul ales preşedinte la Botoşani. Oamenii ăştia care au venit din mediul privat, care sunt foarte buni pe zona executivă pot fi variante de premier", a declarat, joi, Sighiartău, la Palatul Parlamentului, înainte de şedinţa conducerii PNL.

El a fost întrebat cum vede faptul că preşedinta USR, Elena Lasconi, a afirmat că Ilie Bolojan ar fi opţiunea ei de premier dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

"Este un truc politic pentru a atrage nişte voturi din zona aceasta. Ilie Bolojan este fost secretar general PNL, este preşedintele PNL Bihor şi va fi, până la urmă, în această echipă de alegeri", a explicat liberalul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel