Imagini dramatice la Spitalul Universitar din București: Cadavrele morților de COVID sunt depozitate pe hol. Nu mai sunt locuri în frigidere - FOTO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Imagini dramatice surprinse la morga spitalului Universitar din București. Trupurile celor decedați stau pe holuri pentru că pur și simplu nu mai sunt locuri în frigidere. 

Morga spitalului Universitar din București este arhiplină. Corpurile celor decedați din cauza COVID nu mai au loc în frigidere și sunt înghesuite pe holuri.

Imaginile prezentat de Digi 24 au fost filmate luni dimineață și furnizate presei.

Surse din corpul medical spun că situația este foarte gravă.

Angajați din spital spun că instituția medicală nu mai are nici saci pentru cadavre.

FOTO

cadavre-spitalul-universitar-bucuresti-3

cadavre-spitalul-universitar-bucuresti

cadavre-spitalul-universitar-bucuresti-2

În ultimele zile, la spitalul Universitar din București s-au format cozi de ambulanțe care aduceau pacienți COVID în stare gravă.

România se află în prezent pe locul doi în lume şi pe primul loc în Europa la decesele zilnice asociate Covid-19, raportate la populaţie. Cifrele sunt calculate ca medie zilnică pentru săptămâna care s-a încheiat joi, 14 octombrie, şi publicate de platforma Our World in Data, realizată de cercetători Oxford.

Nu sunt paturi libere la ATI pentru bolnavii de COVID-19

 

Niciun pat nu este liber luni la ATI în țară pentru bolnavii de COVID-19, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, luni, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.624 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 187 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

Potrivit GCS, 1.764 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au transmis reprezentanții GCS.

Aceștia precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Nou record de pacienți COVID la ATI

 

Luni s-a înregistrat un nou record la Terapie Intensivă: sunt 1.764 de persoane internate la ATI. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 10.141 de cazuri noi de COVID-19 și 261 de decese.

Până luni, în România au fost înregistrate 1.467.401 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5.830 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.245.422 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.141 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Până luni, 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.10.2021 (10:00) – 18.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 261 decese (134 bărbați și 127 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Un pacient decedat a fost infectat în Austria și raportat de DSP Bihor.

Dintre cele 261 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani, unul la categoria de vârstă 20-29 ani, trei la categoria de vârstă 30-39 ani, șapte la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 la categoria de vârstă 50-59 ani, 59 la categoria de vârstă 60-69 ani, 99 la categoria de vârstă 70-79 ani și 70 la categoria de vârstă peste 80 ani.

231 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 21 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru nouă pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

Din totalul de 261 de pacienți decedați, 238 erau nevaccinați și 23 vaccinați. Cei 23 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între 50 și 80 de ani. 22 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel