Imaginile umilinței pe aeroportul Otopeni. Oamenii au dormit în aeroport, din cauza grevei Tarom

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Imaginile umilinței pe aeroportul Otopeni. Oamenii au dormit în aeroport, din cauza grevei Tarom
Imaginile umilinței pe aeroportul Otopeni. Oamenii au dormit în aeroport, din cauza grevei Tarom

Pasagerii a peste 30 de curse TAROM au fost forțați să doarmă pe jos sau pe bagaje în aeroportul Otopeni, după ce piloții, nemulțumiți de salarii, au declarat că sunt inapți pentru a opera aceste curse. Această situație a generat un haos total și a lăsat zeci de persoane blocate în aeroport, inclusiv turiști străini fără cazare, sau familii cu copii mici.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat prompt la acest protest spontan, cerând companiei aeriene TAROM să prezinte un plan urgent de restructurare pentru a evita repetarea unor astfel de blocaje.

„Este imperativ ca TAROM să găsească soluții rapide și eficiente pentru a preveni astfel de situații pe viitor,” a declarat ministrul, conform Antena 3 CNN.

Între timp, pasagerii au fost nevoiți să facă față unei situații extrem de dificile. Un pasager, căruia i s-a anulat zborul către Amsterdam la ora 8:35, a declarat: „Piloții inapți. Asta înseamnă bilete pe la muzee reprogramate, hotel. Alte programări până la Amsterdam care vor pica.”

Un alt pasager, afectat de anularea zborului spre Oradea la ora 7:57, a spus: „Ne-au dat o listă de numere de telefon la care nu răspunde nimeni. Încercăm la 16:45, dar nu ne-au oferit certitudine dacă va zbura sau nu. Se joacă pe banii noștri, compania de stat TAROM.”

 

Este posibil ca zborurile să fie anulate și mâine

 

O femeie a relatat că împreună cu un grup de 13 persoane trebuia să ajungă la un eveniment important al companiei, însă toate planurile au fost date peste cap. 

Un alt călător, care avea conexiuni pentru un concert în Coreea de Sud, și-a exprimat frustrarea: „Problema este că eu aveam alt zbor către sudul Coreei pentru niște concerte pe care trebuie să le susțin. Nici nu răspund la telefon, nimic. Alergăm prin aeroport degeaba, nu ne răspunde nimeni.”

Turiștii străini au fost și ei afectați, unii dintre ei fiind nevoiți să rămână în aeroport pentru că nu aveau cazare. „Am fost lăsați pe aeroport la 19:30. Zborul nostru era programat la 01:00. Au trecut deja mai bine de 6-7 ore,” a spus un turist străin.

Reprezentanții TAROM au declarat că se caută soluții pentru a gestiona această situație, menționând că există două mari opțiuni: rambursarea sau reprogramarea zborurilor. Unii pasageri au fost chemați pentru a primi mai multe informații, însă lipsa de cazare i-a determinat pe mulți dintre ei să rămână în aeroport.

 

Cursele anulate până acum la Tarom sunt:

 

ROT101/2 Otopeni – Cairo – Otopeni

ROT167/8 Otopeni – Beyrut – Otopeni

ROT187/8 Otopeni -Amman – Otopeni

ROT701/2 Otopeni – Iași – Otopeni

ROT621/2 Otopeni – Oradea – Otopeni

ROT261/2 Otopeni – Istanbul – Otopeni

ROT231/2 Otopeni – Budapesta – Otopeni

ROT 301/2 Otopeni – Frankfurt – Otopeni

ROT361/2 Otopeni – Amsterdam – Otopeni

ROT 381/2 Otopeni – Paris – Otopeni

ROT 415/6 Otopeni – Madrid – Otopeni

ROT 291/2 Otopeni – Sofia – Otopeni

ROT 643/4 Otopeni – Cluj – Otopeni

ROT 703/4 Otopeni – Iași – Otopeni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel