În 2023, în lume, 1 din 3 copii suferea de miopie

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cercetătorii de la Universitatea Sun Yat-sen din Guangzhou - China, după ce au analizat rezultatele a 276 de studii care au fost făcute pe 5,4 milioane de copii și adolescenți, din peste 50 de țări aflate pe șase continente, au ajuns la concluzia că mai mult de o treime dintre ei au miopie. Potrivit cercetărilor, până în 2050 se așteaptă la o creștere a procentului până la 40%.

Miopia, care devine o problemă majoră de sănătate publică, este o afecțiune a ochilor în care obiectele apropiate par ascuțite, iar obiectele îndepărtate par neclare. În ultimii 30 de ani, cazurile de miopie în rândul copiilor și adolescenților au crescut de la 24% în 1990 la 36% în 2023, potrivit articolului publicat în British Journal of Ophthalmology, anunță cnn.com.

Creșterea numărului de cazuri de miopie a fost treptată, dar după pandemia de Covid-19 s-a constatat o creștere semnificativă. În țările din Asia de Sud-Est, unde educația începe mai devreme, de la 2-3 ani, rata miopiei la copii ajunge la 35%, dublu față de copiii occidentali. Japonia este pe primul loc cu 86%, Coreea de Sud situându-se pe locul al doilea cu 74%.

De asemenea, la nivel global, copiii din zonele urbane au rate mai mari de miopie decât cei din zonele rurale, în timp ce fetele sunt puțin mai susceptibile decât băieții de a suferi de miopie..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel