Poliția germană: Escrocheria cu "românii" face ravagii și lasă oamenii fără nimic. Zeci de victime

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O nouă metodă de înșelătorie ia amploare în Germania.  Nemții vârstnici sunt avertizați că ar urma să fie victimele unei bande de hoți români și astfel cad ușor în plasa escrocilor care, culmea, se dau drept ofițeri de poliție germani. Desigur, nu este vorba despre nicio bandă de români.

Escrocheria decurge în felul următor: Unul dintre escroci sună pe telefonul victimei  recomandându-se drept ofițerul Andreas Weber - așa cum a fost în ultimul caz înregistrat la  Sigmaringen.

Acesta îi anunță pe proprietarii unei locuințe că sunt pe urmele unei bande de hoți români activă în Heudorf și că din înregistrările și dovezile lor, numele acestora se află pe lista următoarelor spargeri. Cuplul recent apelat astfel s-a lăsat păcălit și a informat secția de poliție locală Tuttlingen despre încercarea presupusului ofițer.

Polițiștii din Germania - cei reali - avertizează că aceasta este doar o metodă nouă de furt, menită să îi facă suspicioși pe locatari pentru a-i putea scoate din locuință și că, la mijloc, nu ar fi implicați români, ci alte naționalități.

Metoda funcționează, în mare, în felul următor: Victimele sunt avertizate că ar fi pe lista hoților. Cei care se du drept polițiști le cer sprijinul pentru a putea prinde banda de tâlhari români, spunându-le că trebuie să monteze în locuințe dispozitive de urmărire și capturare. Așa au acces liber în locuințele victimelor, pe cae le golesc de valori. Pentru a putea interveni, au nevoie ca proprietarii să plece din locuință. De obicei escrcii se bazează și pe complicitatea unei persoane aproiate victimelor. Desigur, nici urmă de hoț român sau dispozitive de urmărire.

Cum își aleg victimele

 

„Deseori, un prim apel este folosit doar pentru a contacta și a stabili dacă partea vătămată este o victimă sigură“, a spus poliția, citată de schwaebische.de. 

„Ne gândim că făptașii își aleg victimele pe baza numelor înregistrate în cărțile de telefoane publice”, a spus poliția. Părțile apelate au nume care indică faptul că pot fi deja pensionari. În plus, aceștia sunt notați în cărțile de telefon cu numele de familie, prenumele și adresele complete, ceea ce le face ușor de identificat în rândul făptuitorilor, aceștia devenind credibili ân momentul în care le dau detalii cât mai complete. 

Polițiștii avertizează că utilizatorii de telefonie fixă din Germania pot contacat furnizorul pentru a solicita ca numărul să nu mai fie public, ceea ce i-ar priva pe infractori de selecția rapidă, simplă și eficientă a victimelor.

[citeste si]

 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel