Incendii în Sardinia: sute de persoane au fost evacuate, coasta de nord-est a insulei arde

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendii în Sardinia, sute de persoane au fost evacuate, coasta de nord-est a insulei arde. Sursa foto: twitter.com
Incendii în Sardinia, sute de persoane au fost evacuate, coasta de nord-est a insulei arde. Sursa foto: twitter.com

Incendiu duminică în Sardinia, unde au fost semnalate și alte incendii de-a lungul coastei de nord-est a insulei. Peste 600 de persoane au fost evacuate la Podasa, între Monte Longu și San Giovanni. Cerul s-a întunecat din cauza incendiului dintre Posada și Siniscola.

Drumul național „Diramazione Centrale Nuorese” este închis temporar de la km 92 la km 145, între Siniscola și Olbia. Trei elicoptere din flota regională, zeci de pompieri și alte persoane de la protecția civilă sunt în acțiune la aceste ore. Operațiunile sunt îngreunate de vântul puternic de mistral care bate în toată insula.

La mijlocul după-amiezii zilei de astăzi, duminică 6 august, un mare incendiu a izbucnit în Monte Longu di Posada (Nuoro), pe coasta de nord-est a Sardgenei. Flăcările se deplasează rapid spre Siniscola și stațiunea de pe litoral La Caletta, scrie fanpage.it.

Incendiul a ajuns aproape de case. O parte au fost deja evacuate de pompierii Comandamentului Provincial Nuoro, care au intervenit la fața locului cu șase echipe și 12 vehicule.

 

Situația este cu adevărat dramatică

 

Flăcările se îndreaptă spre coastă, aproape de drumul de stat 125 din estul Sardiniei. „Un incendiu de mari proporții afectează teritoriul Poșada. Incendiul a început în jurul orei 14 de-a lungul drumului 131 până a pătruns pe teritoriul Poșada. Zeci de case au fost evacuate în Monte Longu San San Giovanni. În ciuda utilizării masive a oamenilor și a mijloacelor, situația este cu adevărat dramatică: cu vântul de mistral care bate puternic devine o bătălie inegală", a declarat Giorgio Fresu consilierul municipal al centrului de coastă de la Ansa –

După incendiul vast de la Posada, un alt mare incendiu s-a dezvoltat pe coasta Poetto din Quartu Sant'Elena (Cagliari). Un camping amenințat de flăcări a fost evacuat. La fața locului acționează poliția locală, carabinieri, poliția financiară, precum și pompierii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel