Incendiu puternic în București: Zeci de persoane evacuate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Incendiu puternic în București: Zeci de persoane evacuate / Captura Youtube
Incendiu puternic în București: Zeci de persoane evacuate / Captura Youtube

Noaptea trecută, un incendiu devastator a cuprins mai multe case din Sectorul 2 al Capitalei, alarmând locuitorii și mobilizând mai multe forțe de intervenție. 

 

Alarma a fost dată în jurul orei 3:00, când flăcările puternice au început să se răspândească rapid, punând în pericol viețile oamenilor și distrugând proprietăți.

În total, 26 de persoane au fost evacuate din calea flăcărilor. Cinci persoane au necesitat asistență medicală la fața locului, trei dintre acestea fiind transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare. Celelalte două persoane au refuzat transportul la unitatea medicală, conform Antena 3 CNN.

 

Intervenția pompierilor a fost promptă și complexă

 

Zece autospeciale de stingere, două autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD au fost mobilizate pentru a face față incendiului. Din cauza amplorii flăcărilor și a distanței foarte mici dintre proprietăți, pompierii au fost nevoiți să acționeze de pe două străzi paralele, utilizând curțile a opt gospodării pentru a ajunge la focar.

"Pompierii Inspectoratului de Urgență Dealul Spirii București Ilfov au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un grup de gospodării situate pe strada Voioșiei. Din cauza distanței foarte mici dintre proprietăți, dispozitivul de intervenție a fost realizat pe două străzi paralele, acționându-se din curțile a opt gospodării", a explicat un pompier prezent la fața locului.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului. În acest moment, autoritățile evaluează pagubele materiale și încearcă să ofere sprijin celor afectați. 

 

O mașină a pompierilor a luat foc în timpul unui incendiu de vegetație în Ilfov

 

Marți, în județul Ilfov, o mașină a pompierilor a luat foc în timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu de vegetație, situația degenerând rapid. Incidentul a avut loc pe Șoseaua Olteniței, în localitatea Popești-Leordeni, unde reprezentanții ISU București Ilfov au fost chemați să intervină pentru un incendiu masiv de vegetație uscată.

Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins rapid și au cuprins atât o locuință din apropiere, cât și autospeciala pompierilor. În ciuda situației periculoase, din fericire, niciunul dintre pompieri nu a fost rănit.

Conform ISU București-Ilfov, autospeciala se afla inițial într-o zonă considerată sigură. Însă, schimbarea bruscă a direcției vântului a dus la extinderea flăcărilor, afectând și mașina de intervenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel