Încep problemele pentru românii din Germania care au cumpărat contracte false de muncă 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Polițiștii germani au efectuat mai multe percheziții (Foto: presseportal.de)
Polițiștii germani au efectuat mai multe percheziții (Foto: presseportal.de)

Un grec care furniza contracte de muncă false românilor din Germania a fost arestat. 

 

În perioada pandemiei, angajații au primit compensări salariale ca urmare a sistării activităților la locul de muncă. Mulți dintre românii fără contracte de muncă aflați în Germania ar fi profitat de o "ofertă" ilegală și ar fi prezentat autorităților contracte false pentru a primi diverse compensații financiare.

Un cetățean grec despre care presa germană relatează că ar fi vândut românilor contracte de muncă fictive a fost prins și extrădat în Germania. Bărbatul este suspectat că a organizat încasarea ilegală a prestaţiilor sociale pe cheltuiala a cinci centre de ocupare a forței de muncă din Renania de Nord-Westfalia, după cum au anunţat miercuri procuratura Bochum şi biroul vamal principal din Dortmund. Fără contractele de muncă false, cetățenii români nu ar fi putut primi nicio bonificație financiară.

Zvonul că există un grec care face contracte la foc automat contra unor sume de bani pare că s-a răspândit rapid printre românii care lucrau la negru. Aceștia au plătit și au primit documentul fals, doar că acum, la rândul lor pot fi cercetați penal. În cazul cel mai fericit în care nu se vor alege cu dosare penale, ar putea fi obligați să înapoieze sumele de bani încasate. 

Ambele persoane au fost arestate. Ancheta se poate extinde

 

Autoritățile citate de presa germană au anunțat că grecul a acționat împreună cu o altă persoană, un fals angajator are a fost arestat deja în luna mai. El este, de asemenea, acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală și fraudă de subvenții în privința ajutoarelor din timpul pandemiei.

Potrivit investigațiilor curente, pagubele pe care le-a provocat statului german se ridică la câteva milioane de euro. Împotriva bărbatului există deja mai multe mandate de arestare.

La începutul lunii iulie individul a fugit din Germania în Grecia, dar a fost arestat acolo la începutul lunii august pe baza unui mandat european de arestare. Audierea lui ar putea scoate la iveală multe detalii și identitatea românilor care au beneficiat ilegal de ajutoarele financiare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel