Incident grav la granița Dunării: Un român ar fi fost împușcat de polițiștii de frontieră bulgari

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Incident grav la granița Dunării: Un român ar fi fost împușcat de polițiștii de frontieră bulgari / Foto ILUSTRATIV/ Poliția de Frontieră
Incident grav la granița Dunării: Un român ar fi fost împușcat de polițiștii de frontieră bulgari / Foto ILUSTRATIV/ Poliția de Frontieră

Un cetățean român a fost împușcat joi seara de polițiștii de frontieră din Bulgaria și se află în stare gravă, potrivit unor surse citate de Antena 3 CNN. 

Incidentul a avut loc în apropierea localității Ciuperceni, județul Teleorman, în zona frontierei dintre România și Bulgaria, unde Dunărea formează o insuliță pe partea bulgară. Românul rănit, alături de un alt individ, ar fi traversat înot Dunărea, ajungând pe această insulă.

Conform primelor informații, polițiștii de frontieră bulgari ar fi presupus că cei doi bărbați intenționau să pătrundă ilegal în Bulgaria, probabil cu scopul de a comite furturi. În urma acestei presupuneri, forțele de ordine bulgare au intervenit, iar unul dintre bărbați a fost împușcat și grav rănit.

 

Polițiștii de frontieră români au fost alertați imediat

 

După ce bărbatul a fost rănit, acesta a fost transportat pe malul românesc al Dunării. Polițiștii de frontieră români au fost alertați imediat și au preluat cazul, însă nu au deschis încă o anchetă oficială. În acest moment, autoritățile bulgare sunt cele care conduc investigația, încercând să determine circumstanțele exacte ale incidentului.

Românul rănit a fost transportat de urgență la spital, iar starea sa este considerată critică. Medicii depun toate eforturile pentru a-i salva viața, însă informațiile suplimentare despre evoluția stării sale de sănătate sunt încă așteptate.

Acest incident ridică întrebări serioase cu privire la relațiile și procedurile de cooperare dintre autoritățile române și bulgare la graniță. Deși România și Bulgaria sunt membre ale Uniunii Europene, astfel de evenimente tensionate la frontieră nu sunt frecvente, dar pot pune presiune asupra colaborării bilaterale.

Poliția de frontieră din România a anunțat că va monitoriza evoluția investigațiilor derulate de partea bulgară, iar în cazul în care vor apărea noi informații care să justifice deschiderea unei anchete pe teritoriul României, vor lua măsurile necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

03 oct 2024, 23:07 in Sport
PAOK - FCSB, rezultat final
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel