Ornamentele erau ghirlande pe care fuseseră instalate becuri mari colorate şi alte decoraţiuni festive. Incidentul s-a petrecut la amiază în centrul comercial Mythen din Ibach, în cantonul Schwyz, a precizat poliţia regională, adăugând că şase persoane fuseseră rănite, iar imobilul - evacuat.
Potrivit media elveţiene, ornamentele au căzut pe un târg de Crăciun, amenajat în centrul comercial. "Am auzit un zgomot puternic. Oamenii erau în stare de şoc", a povestit un client pentru ediţia online a publicaţiei Blick Daily.
Fotografii publicate de jurnalul local Bote der Urschweiz arată numeroase ambulanţe sosite la locul accidentului şi un elicopter al salvării survolând spaţiul respectiv. Purtătorul de cuvânt al poliţiei Florian Grossmann a indicat ziarului că răniţii au fost transportaţi spre spitalele regiunii. O persoană, rănită grav, a fost transportată la un spital din altă regiune elveţiană, potrivit agenţiei de presă ATS
Amsterdam anulează festivităţile de Anul Nou după escaladarea contagierilor
Municipalitatea din Amsterdam a anulat toate festivităţile de Anul Nou organizate de primărie, inclusiv numărătoarea inversă şi focurile de artificii, ca urmare a ''panoramei sumbre" provocate de rata ridicată a cazurilor zilnice de infectare şi a spitalizărilor asociate COVID-19, relatează EFE.
Primarul oraşului, Femke Halsema, a decis să anuleze atât festivităţile din piaţa Museumplein, centrul cultural al oraşului, unde are loc numărătoarea inversă la începutul noului an, cât şi diferitele spectacole muzicale sau focurile de artificii din districtele oraşului.
"Ca urmare a creşterii numărului de contagieri, a internărilor în spitale şi a restricţiilor adiţionale, panorama este sumbră. Având în vedere că nu se ştie cum va evolua situaţia şi că investiţiilor ce trebuie făcute pentru aceste spectacole sunt substanţiale, nu este responsabil să continuăm pregătirile în acest sens", notează Primăria.
Spectacolele cu focuri de artificii organizate de municipalitate doreau să fie o alternativă la pirotehnia folosită la nivel individual de cetăţeni, în mare parte interzisă începând de anul acesta.
Cazurile de infectare din Ţările de Jos a crescut vertiginos
Numărul cazurilor de infectare din Ţările de Jos a crescut vertiginos după ce guvernul olandez a decis să pună capăt distanţării fizice la sfârşitul lunii septembrie, în schimbul utilizării certificatului verde.
Aproximativ 82,4% dintre persoanele de peste 12 ani sunt vaccinate cu schema completă, iar 85,9% au primit cel puţin o doză, deşi se estimează că circa 13% din populaţie nu doreşte să se vaccineze, din diverse motive, de la scepticism faţă de siguranţa vaccinurilor până la aspecte religioase.
Guvernul a limitat participarea la viaţa socială a celor nevaccinaţi sau care nu au trecut prin boală, care trebuie să se supună testelor PCR pentru a avea acces în restaurante, la evenimente culturale şi muzicale, în săli de sport sau piscine şi alte locuri cu acces pentru public.
Totuşi, această abordare nu pare să funcţioneze în ceea ce priveşte reducerea presiunii asupra spitalelor sau a creşterii numărului de contagieri, astfel încât executivul încearcă să mizeze pe aşa numita politică 2G, care presupune acordarea unui permis COVID-19 doar celor vaccinaţi cu schema completă, sau care au trecut prin boală, potrivit Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News