Indivizii care aduceau "colete speciale" din Spania, arestați preventiv. Procurorii au aflat ce sume câștigau

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Bărbații care își trimiteau colete cu droguri din Spania în România au fost arestați preventiv.

La data de 3 octombrie 2024, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Călărași au luat măsuria împotriva a trei persoane suspectate de implicare în traficul de droguri: doi dintre inculpați, cu vârste de 33 și 35 de ani au fost arestați preventiv, iar pentrur pentru un al treilea, în vârstă de 37 de ani a fost luată măsura controlului judiciar.

Aceștia sunt investigați pentru introducerea în țară a drogurilor de risc, trafic și deținere de droguri în vederea comercializării.

Cum aduceau drogurile în țară

 

Conform probelor strânse de anchetatori, între 29 septembrie și 2 octombrie 2024, doi dintre suspecți ar fi achiziționat aproximativ 23 de kilograme de cannabis din Spania. Drogurile, considerate de risc, au fost introduse în România printr-o firmă de curierat, fiind ascunse în două colete.

Autoritățile i-au prins în flagrant delict pe suspecți, atât în municipiul Călărași, cât și în București, în timp ce ridicau și dețineau respectivele droguri. În timpul operațiunii, unul dintre inculpați avea asupra sa suma de 87.000 lei, care a fost confiscată de polițiști.

De asemenea, în cadrul unei percheziții desfășurate la locuința bărbatului de 33 de ani din București, polițiștii au descoperit și ridicat încă aproximativ 13 kilograme de cannabis, pregătite pentru comercializare. Totodată, au fost confiscate sume importante de bani, în valoare de 123.840 de lei și 30.510 de euro, precum și un dispozitiv electronic de vidat și pliculețe de tip ziplock, care sunt utilizate de obicei pentru ambalarea drogurilor. Aceste obiecte vor fi utilizate ca probe în anchetă.

Procurorii au sesizat astăzi judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Călărași, cerând arestarea preventivă a celor doi suspecți reținuți pentru o perioadă de 30 de zile, în vederea continuării cercetărilor.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, alături de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate din București, în colaborare cu Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel