Indonezia luptă pentru salvarea câinilor din Bali: Zeci de kilograme de carne de câine au fost confiscate

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Indonezia luptă pentru salvarea câinilor din Bali: Zeci de kilograme de carne de câine au fost confiscate
Indonezia luptă pentru salvarea câinilor din Bali: Zeci de kilograme de carne de câine au fost confiscate

Pe insula indoneziană Bali, zeci de kilograme de carne de câine au fost confiscate de autorități, deși comerțul cu carne de câine este ilegal de un an.

Potrivit agenției Agerpres, Indonezia face eforturi pentru a reglementa această practică, răspunzând presiunilor comunității internaționale și organizațiilor non-guvernamentale.

Comerțul cu carne de câine, interzis în Bali anul trecut, rămâne legal în anumite regiuni din Indonezia.

 

Cei care nu respectă noile reguli riscă până la trei luni de închisoare sau o amendă de 50 de milioane de rupii 

 

În cadrul inspecțiilor recente, autoritățile au identificat trei vânzători ilegali de carne de câine. Din districtul Jembrana, au fost confiscate 500 de frigărui de carne de câine și 56 de kilograme de carne crudă.

Un vânzător de satay a primit doar un avertisment, fiind la prima abatere, în timp ce ceilalți doi, recidiviști, vor fi judecați luna viitoare. Autoritățile intenționează să ofere posibilitatea comercianților de a-și schimba activitatea, conform declarațiilor lui Dewa Nyoman Rai Dharmadi, șeful agenției de ordine publică din Bali. "Le oferim șansa de a înțelege interdicția și motivele acesteia. Însă vom fi vigilenți cu recidiviștii", a subliniat el.

Indonezia este una dintre puținele țări care permit încă comercializarea cărnii de câine și pisică, dar o campanie pentru interzicerea acestei practici câștigă teren.

 

Comerțul cu carne de câine reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea umană

 

În fiecare an, milioane de câini sunt capturați și transportați brutal în Indonezia pentru comerțul cu carne de câine. Mulți dintre acești câini sunt animale de companie furate sau câini de pe străzi. Aceștia sunt transportați în condiții inumane, înghesuiți în cuști și saci, cu gurile legate. Transporturile lor sunt lungi și chinuitoare, mulți câini murind sufocați, deshidratați sau din cauza căldurii înainte de a ajunge la destinație. Cei care supraviețuiesc sunt martori la uciderea brutală a altor câini, înainte de a le veni și lor rândul.

Pe lângă suferința animalelor, comerțul cu carne de câine reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea umană. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a indicat acest comerț ca fiind un factor în răspândirea rabiei în Indonezia. Mișcarea masivă și nereglementată a câinilor din diverse provincii și insule facilitează transmiterea rabiei în zone dens populate care consumă carne de câine, inclusiv în zonele care încearcă să devină "fără rabie", cum ar fi capitala Jakarta.

Condițiile insalubre din abatoare și piețe cresc riscul de expunere la rabie și alte boli zoonotice pentru comercianți, sacrificatori, vânzători și consumatori. Există dovezi că în Indonezia, câinii pozitivi la rabie sunt vânduți și sacrificați pentru consum uman, potrivit unui raport al Humane Society International.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel