O infirmieră din județul Constanța este anchetată penal pentru comiterea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals în declaraţii pentru că nu a anunțat că a luat contact cu soțul, întors în țară în ultimele 4 săptămâni.
Astăzi, 13.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, s-a înregistrat dosarul penal nr. 566/P/2020 sub aspectul comiterii infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals în declaraţii, potrivit prevederilor din Codul penal.
În fapt, o femeie, în vârstă de 48 de ani, infirmieră în cadrul unui cămin de bătrâni, nu a informat angajatorul că a luat contact cu o persoană întoarsă din străinătate în ultimele 4 săptămâni, respectiv soţul întors din Belgia.
„În cauză de efectuează cercetări de către Poliţia Oraşului Negru Vodă, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia“, transmit procurorii constănțeni.
Potrivit unor surse, bărbatul a fost testat pozitiv pentru coronavirus.
*Imaginea are rol pur ilustrativ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Profesorul Dumitru Sandu: "Emigrarea românilor nu poate fi stopată. Putem să o transformăm într-un proces benefic"
Bogdan Bolojan /
06 feb 2025, 20:45
În loc să caute soluții utopice de stopare a emigrației, România ar trebui să își îndrepte atenția către optimizarea fluxurilor migratorii, susține profesorul Dumitru Sandu în studiul „Principiile politicilor privind migrația în străinătate – cazul românilor”. Diaspora românească poate deveni un motor al modernizării țării, dacă statul reușește să o implice activ în procesul decizional și să creeze condiții atractive pentru întoarcerea temporară sau definitivă a migranților, mai susține Dumitru Sandu.