Astăzi vă vom prezenta o rețetă de înghețată cu iaurt care este făcută cu agar-agar.
Agar-agar este o gelatină de origine vegetală, extrasă dintr-un tip de alge, iar puterea sa de gelifiere este de 10 ori mai mare decât gelatina de origine animală și de 30 de ori mai mare decât gelatina din coadă de pește. Cu agar-agar putem pregăti rețete delicioase.
Astăzi, folosind agar-agar, vom pregăti această delicioasă înghețată cu iaurt, care îi va încânta pe toți din familie, de la mic la mare. Vrei să știi cum să o faci? Prea ușor!
Ingrediente:
500 g iaurt grecesc
1 pahar de lapte
1 pahar de smântână
60g zahăr
4 gr agar-agar
Înghețată cremoasă cu iaurt - Mod de preparare
Încălzim laptele într-o cratiță medie și adăugăm smântâna. Apoi adăugăm pudra agar-agar și o lăsăm să fiarbă 2 sau 3 minute. Îndulcim cu zahăr sau stevie, în caz de diabet sau dacă vrem să scădem niște calorii.
Lăsați-l să se răcească aproape complet și adăugați iaurtul. Amestecăm ambele mase până obținem o textură omogenă.
Pentru a termina înghețata o băgăm în congelator. Textura va fi foarte cremoasă! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News