Înghețată cu gălbenuș prăjit. Rețeta cea mai delicioasă, perfectă pentru zilele caniculare

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Înghețată cu gălbenuș prăjit. Rețeta cea mai delicioasă, perfectă pentru zilele caniculare
Înghețată cu gălbenuș prăjit. Rețeta cea mai delicioasă, perfectă pentru zilele caniculare

Dacă ai poftă de ceva proaspăt, dulce și cremos, această rețetă de înghețată cu gălbenuș prăjit este perfectă pentru tine. Aflați cum să pregătiți această aromă tradițională de înghețată cu ingrediente ușor de găsit și un rezultat delicios.

Gălbenușul prăjit este folosit la prepararea multor deserturi, de exemplu, în prăjituri ca umplutură sau acoperire, puteți face și nuga cu gălbenuș prăjit. Vă puteți imagina aroma bogată a caramelului cu înghețată? Delicios! Așadar, surprinde-te cu cremositatea acestui desert de vară, având în vedere ca îl poți prepara practic tot anul dacă îți place înghețata.

La StiriDiaspora.ro te învățăm cum să faci înghețată cu gălbenuș prăjit. Continuați să citiți această rețetă, cu siguranță când o veți pregăti o să vă placă.

Iaurt „de zăpadă” cu căpșune. Un desert proaspăt și cremos cu puține calorii. Notează rețeta!

 

Înghețată cu gălbenuș prăjit - Ingrediente

 

- 3 găllbenușuri de ou

- 150 de mililitri de lapte integral

- 200 de mililitri de smântână

- 90 de grame de zahăr alb

- 1 linguriță scorțișoară măcinată

- 3 linguri de apă

- migdale tocate după gust.

Înghețată de cafea cu spumă de mascarpone. Un deliciu care se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

 

Înghețată cu gălbenuș prăjit - Mod de preparare

 

Începeți rețeta ușoară de înghețată cu gălbenușuri prăjite prin încălzirea întregului lapte într-o cratiță. Apoi, când s-a răcit, adăugați gălbenușurile.

Fără să se oprească din mișcare, se adaugă puțin câte puțin 75 de grame de zahăr alb și se amestecă până se încorporează și până se îngroașă ușor. Când s-a îngroșat adăugăm scorțișoară pudră și amestecăm din nou. Apoi, lăsați-l să se odihnească câteva minute.

Dacă ai banane și lapte îți iese o înghețată fantastică: Cremoasă și delicioasă, gata în doi timpi și trei mișcări

În timp ce crema de gălbenușuri se răcește puțin, pregătim caramelul amestecând 20 de grame de zahăr și 3 linguri de apă, amestecăm până capătă o culoare chihlimbar. Când este gata, lăsați să se răcească. În timp ce crema de gălbenușuri este puțin fierbinte, adăugați caramelul și amestecați până se încorporează.

Într-un recipient, montați crema până la punctul de zăpadă și folosiți un mixer electric pentru a o face mai rapid. La final, amestecați smântâna cu crema de gălbenușuri cu mișcări încercuitoare. Apoi, puneți preparatul într-un recipient și băgați-l la congelator pentru minim 2 ore.

După timpul indicat la congelator, puteți servi.

Poftă bună!

Nu cheltui nici bani, nici timp! Înghețată cremoasă de casă din doar două ingrediente

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel