Îngrijorare în Germania; scenariul blackout, tot mai credibil: La iarnă, din cauza lipsei de gaz, reţeaua electrică ar putea să cadă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În Germania, Asociaţia Oraşelor şi Municipalităţilor se teme că la iarnă, din cauza lipsei de gaz, reţeaua electrică ar putea să nu facă faţă, ceea ce va duce la pene de curent.

În acelaşi timp, preşedintele federal, Frank-Walter Steinmeier, s-a arătat îngrijorat de o creştere a numărului de persoane care îşi vor pierde locuinţele din cauza creşterii preţurilor.

În Germania, din cauza creşterii vertiginoase a costurilor de trai, persoanele şi familiile sărace care nu îşi mai pot plăti chiria sau întreţinerea şi-ar putea pierde locuinţele, a avertizat, duminică, preşedintele federal, Frank-Walter Steinmeier.

Într-un discurs rostit la Palatul Bellevue, el a cerut o largă colaborare la nivelul societăţii pentru ca oamenii aflaţi în dificultate să nu ajungă în stradă. Afirmaţiile au fost făcute cu prilejul Zilei Persoanelor fără Adăpost, eveniment desfăşurat la reşedinţa oficială a preşedintelui şi la care au luat parte oameni politici, medici, reprezentanţi ai industriei imobiliare şi oameni cândva fără adăpost.

Îngrijorare în Germania: La iarnă, din cauza lipsei de gaz, reţeaua electrică ar putea să cadă

 

Asociaţia germană a Oraşelor şi Municipalităţilor avertizează, la rândul ei, că Germania ar putea fi lovită de ample întreruperi ale energiei electrice, pe fondul crizei din acest domeniu. Există pericolul unui blackout, o mare pană de curent, a spus directorul asociaţiei, Gerd Landsberg, pentru ziarul Welt am Sonntag.

Un test de stres al reţelei electrice realizat recent de guvernul federal a ajuns la concluzia că, deşi situaţiile de criză în sistemul energetic sunt puţin probabile la iarnă, ele nici nu pot fi complet excluse. Landsberg a avertizat în mod special asupra pericolului unei supraîncărcări a reţelei electrice dacă pică alimentarea cu gaz şi lumea porneşte cele 650.000 de aeroterme vândute în acest an.

Scenarii realiste sunt şi atacurile cibernetice, a mai spus Landsberg, precizând că Germania este insuficient de echipată pentru o atare eventualitate. El a făcut apel la cetăţeni să ia în serios recomandările guvernului federal privind prevenirea dezastrelor şi să aibă apă şi alimente în casă, relatează Rador.

Scenariul blackout, tot mai credibil

 

În noiembrie 2021, Europa era pusă pe jar după ce Austria a anunțat că se pregăteşte de un posibil blackout: „Ar trebui să avem în casă mâncare pentru cel puţin două săptămâni”.

Vezi și:

Europa pe jar după ce Austria se pregăteşte de un blackout: „Ar trebui să avem în casă mâncare pentru cel puţin două săptămâni” - VIDEO

Austria a avertizat cu privire la riscul unui blackout, o pană majoră de curent care ar putea avea loc în următorii cinci ani. Motivul: un vârf de activitate de la Soare care a pus Europa pe jar. 

Ministrul austriac al Apărării, Klaudia Tanner, a asigurat că există o mare posibilitate de întrerupere a curentului electric care afectează tot felul de servicii, precum computere, telefoane mobile și electricitate, atât în ​​locuințe, cât și în afaceri. O întrerupere care nu ar avea loc doar în Austria, ci s-ar răspândi în toată Europa.

De altfel, Forțele Armate austriece au creat un videoclip pentru a le arăta austriecilor cum ar trebui să se pregătească pentru marea pană de curent pentru a avertiza asupra riscului unei posibile întreruperi de curent „în următorii cinci ani”, ceea ce a declanșat diferite teorii în media și rețelele sociale.

„Ar trebui să avem în casă mâncare pentru cel puţin două săptămâni. În special alimente cu termen de valabilitate lung. Orez, paine integrală, nu uitaţi de apă, lapte praf”, sunt doar câteva dintre recomandările ministerului Apărării din Austria, care îi sfătuieşte pe oameni să îşi cumpere radio cu baterii, să aibă tot timpul combustibil în maşină şi lanterne.

Sloganul campaniei este „Ce să faci când totul se oprește”, și urmărește conștientizarea populației cu privire la măsurile care trebuie luate atunci când are loc pană de curent. Sunt oferite sfaturi despre cumpararea alimentelor suficiente pentru câteva zile, lumânări, baterii și multă apă de băut. O altă măsură eficientă ar fi să se convină asupra unui punct de întâlnire cu familia și prietenii și să încerce să colaboreze pe cât posibil cu vecinii.

Ministrul a afirmat că este un pericol „subestimat de toți” atunci când ar putea avea consecințe catastrofale. Mai multe mass-media, și chiar politicieni, interpretează această știre într-o cheie geopolitică, asociată cu o posibilă lipsă de alimentare cu gaze care generează electricitate în unele țări europene, precum Spania. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel