Escrocherii comise de meseriași. În ultimele zile, cel puțin două gospodării din Wiesbaden au avut de-a face cu meseriași dubioși care s-au oferit să le curețe sau să le repare acoperișurile la ușa din față.
Fenomenul nu este nou. În cele din urmă, lucrările comandate nu sunt efectuate sau sunt doar insuficient executate sau factura este de multe ori mai mare decât de obicei.
Înșelătoria „acoperișul“, pusă din nou în scenă, în Germania
Într-un caz, poliția a arestat miercuri șase meseriași români care, după ce au lucrat la acoperișul unei case din Nordenstadt, au cerut brusc un multiplu al sumei convenite anterior.
Nu în toate cazurile cetățenii au de fapt nevoie de serviciile unui meșter. Polițiștii le recomandă cetățenilor ca, în cazul în care sunt contactați de cineva fără să fi fost întrebat și se oferă să curețe acoperișul sau terasa, de exemplu, să acționeze cu multă prudență.
Șase români arestați
Oamenilor le place, de asemenea, să profite de preferința de a putea face un "chilipir" în vânzările din ușă în ușă. De exemplu, costurile pentru lucrări sunt adesea cotate mai întâi mult mai mari, pentru ca apoi să ofere o "ofertă specială" și să atragă oamenii cu o "economie" mare. Abia după aceea clienții își dau seama că și acest preț a fost umflat în mod semnificativ și că un antreprenor de renume ar fi efectuat lucrarea pentru o fracțiune din acel preț și ar fi făcut-o în mod corespunzător și cu garanție.
Metoda „Acoperișul“, practicată de „meseriașii“ români nu este deloc nouă. Săptămâna trecută, cinci români, au împărțit boxa acuzaților la Tribunalul Regional din St. Poelten, Austria, în calitate de presupuși membri ai unei organizații criminale pentru infracțiunea de înșelăciune comercială în formă agravată. Aceștia au folosit, în diferite ocazii, metoda „acoperișul“ forțând mâna oamenilor să le plătească lucrările și de zeci de ori mai mult.
Românii care au speriat Austria cu metoda „acoperişul”: Au decopertat totul, apoi au cerut 11.000 de euro în loc de 200
În timpul activității lor de presupuși experți în repararea acoperișurilor, gașca de români și-ar fi mărit de mai multe ori pretențiile financiare chiar și în timp ce reparațiile erau încă în curs de execuție. Judecătorul Markus Grünberger a amânat cauza pe termen nelimitat pentru moment.
În cea mai mare parte a timpului, românii se deplasau în diferite locații, de asemenea împreună cu lucrători încă necunoscuți, în așezări cu case unifamiliale și grădini. Potrivit actului de acuzare, aceștia căutau în mod deliberat victime mai în vârstă care li se păreau potrivite și, în timp ce un inculpat de 24 de ani, care se dădea drept acoperitor profesionist, încă se oferea să lucreze la acoperiș la prețuri extrem de mici și cu materiale de înaltă calitate, complicii începeau deja lucrările în unele cazuri.
De la oferta de sume de euro, adesea de numai trei cifre, cererea finală ajungea să fie crescută de mai multe ori. De exemplu, "purtătorul de cuvânt al grupării" ceruse 11.000 de euro în loc de 200 de euro, cât fusese convenit, pentru două panouri pe care complicii săi le montaseră pe un șopron de grădină. Aceștia o intimidaseră atât de mult pe proprietara casei, încât aceasta le-a dat în cele din urmă 9.000 de euro "lucrătorilor".
Din nou și din nou, inculpații au exercitat presiuni asupra victimelor lor pentru ca acestea să accepte reparațiile, provocând în mod deliberat daune, pe care le-au reparat și pe care le-au și taxat suplimentar. În plus, în unele cazuri, a fost necesar ca lucrările efectuate în mod defectuos, parțial inutile și de proastă calitate, să fie reparate de profesioniști.
Vezi mai multe detalii AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News