Cei patru români, care locuiau în Budapesta și Gyömrő, au călătorit, în iunie 2022, cu o mașină închiriată, căutând clienți cărora să le repare acoperișul.
Românul, de 27 de ani, primul acuzat în dosar, gestiona finanțele, asigura casa și mijloace de trai celor trei compatrioți.
Cei patru au ajuns în Búcsúszentlászló pe 17 iunie 2022, unde au convins o femeie în vârstă, care locuia singură, să-i schimbe jgheaburile casei. Femeia urma să le plătească suma de 15.000 HUF.
Românii au montat jgheabul neprofesionist, iar când femeia a vrut să plătească pentru lucrare, l-a chemat în bucătărie pe tânărul de 27 de ani. Acesta a văzut unde femeia își ține economiile, așa că i-a cerut mai mulți bani pentru muncă, scrie presa maghiară.
Profitând de credulitatea bătrânii, românul i-a cerut o sumă mai mare de bani, apoi a ieșit din casă. În mașină, românul a numărat 800.000 HUF, obținuți de la bătrână, apoi le-a spus compatrioților săi că au câștigat mai mulți bani decât ar fi trebuit, așa că au împărțit suma între ei.
Procuratura raională din Zalaegerszeg a depus acuzații împotriva românului de 27 de ani, care este acuzat de tâlhărie și împotriva celor teri compatrioți, acuzați de spălare de bani, , pentru care au propus o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare.
Vezi și. Români arestați în Ungaria. Făceau parte dintr-o rețea internațională de traficanți de persoane
Oficiul Național de Investigații al Poliției de Urgență din Ungaria a destructurat o rețea internațională de trafic de persoane, în cauză fiind derulate procedurile împotriva a 14 suspecți, toți fiind inculpați de Parchetul Județean Veszprém.
Din rețea făceau parte maghiari, români, slovaci şi polonezi, iar liderul organizaţiei criminale este un libian. Pe baza dovezilor, grupul a fost considerat responsabil pentru transportul a peste 600 de migranți ilegali în Europa de Vest.
Gábor Balog, șeful departamentului anti-migrație ilegală al departamentului de criminalitate internațională, a declarat că ancheta a început în toamna anului 2020 cu colectarea de informații secrete. Anchetatorii au ajuns, în cele din urmă, la câteva clădiri agricole de la periferia orașelor Ruzsa și Ásotthalom, unde erau cazați migranții.
În clădirile fermei abandonate au fost găsite ambalaje alimentare și sticle cu inscripții maghiare, din care anchetatorii au concluzionat că cineva din partea maghiară a ajutat migranții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News