Înșelătorie pe stradă, în Sardinia: Doi turiști au plătit 1155 de euro pentru câțiva cârnați și brânză pecorino

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Vânzătorii ambulanți din Sardinia, o problemă pentru turiști (Foto: Freepik)
Vânzătorii ambulanți din Sardinia, o problemă pentru turiști (Foto: Freepik)

Doi turiști aflați în vacanță în Sardinia au trecut printr-o pățanie nu tocmai plăcută. Acestora le-a fost taxat cardul cu peste 1100 de euro, după ce au cumpărat cârnați și brânză de la un vânzător ambulant. Cei doi au mers la poliție.

Un cuplu de turiști din Milano, aflat în vacanță în Sardinia, a fost victima unei înșelătorii după ce a plătit 1155 de euro pentru aproximativ patru kilograme de brânzeturi și mezeluri. Incidentul, relatat de publicația La Nuova Sardegna, a avut loc marțea trecută în Porto Istana, lângă Olbia, în apropierea zonei marine protejate Tavolara, un loc popular printre turiști și cunoscut pentru prezența vânzătorilor ambulanți.

Conform relatărilor, cuplul, aflat în vacanță în Murta Maria, a fost atras de oferta unui vânzător ambulant neautorizat. Aceștia au ales câteva bucăți de brânză pecorino, o felie de coppa și un cârnați, produse tipice regiunii, pe care le-au considerat ușor de găsit în magazinele specializate.

După ce bărbatul a pus produsele în mașină, femeia, care suferă de deficiențe de vedere, a efectuat plata cu cardul de debit. Cu toate acestea, cuplul nu a primit o chitanță fiscală, ci doar un bon emis de terminalul POS, care conținea numele, prenumele, firma și adresa vânzătorului, un bărbat din Budduso, o localitate din zona Sassari renumită pentru piețele sale de produse tradiționale.

Cei doi italieni au depus o plângere la Garda de Finanțe și la Carabinieri

 

După ce și-au dat seama de suma exagerată pe care o plătiseră, cei doi turiști au încercat să-l găsească pe vânzător, însă fără succes. În urma incidentului, aceștia au depus o plângere la Guardia di Finanza pentru vânzare fără chitanță și au raportat cazul carabinierilor din Buddusò. Cu toate acestea, până în prezent, autoritățile nu au luat măsuri.

Familia celor doi turiști, informată despre cele întâmplate, a încercat să ia legătura cu vânzătorul pentru a obține explicații. În fața acuzațiilor, acesta a susținut că produsele vândute sunt de nișă și că prețul a fost comunicat în prealabil.

"Într-o piață liberă, nu văd nicio problemă", a declarat el.

În ceea ce privește vârsta și dizabilitatea femeii, vânzătorul a adăugat: "Nu mi s-au părut confuzi. Dimpotrivă, păreau mai inteligenți decât mine, având în vedere că conduceau, erau pe plajă liniștiți și plăteau cu cardul. Dacă ar fi fost lipsiți de claritate, ar fi trebuit să fie supravegheați de o instituție."

Comercianții licențiați reclamă faptul că autoritățile nu iau măsuri împotriva vânzătorilor ilegali

 

Acest incident reflectă una dintre problemele cu care se confruntă micii comercianți autorizați din Sardinia, care de ani de zile solicită autorităților controale mai stricte asupra vânzătorilor neautorizați. Acești comercianți, care își desfășoară activitatea în diverse locuri turistice de pe insulă, cer să fie protejați de competiția neloială și să fie lăsați să își desfășoare activitatea în mod legal și fără suspiciuni din partea cumpărătorilor.

Ei spun că autoritățile nu iau nicio măsură împotriva escrocilor.

Acesta este doar unul dintre episoadele care se întâmplă în Buddusò, primul oraș din Sardinia care promovează comerțul stradal, cu numeroși vânzători cu licență obișnuită. Acești profesioniști încearcă în fiecare zi să-și vândă produsele tipice pe plajele insulei, de la Stintino la Costa Rei, de la Badesi la Dorgali, de la Villasimius la San Teodoro, de la Olbia la Isola Rossa.

Ei cer de mult controale mai mari de către poliție pentru ca cei care nu au permis să nu poată profesa, permițându-le celor care sunt în conformitate să lucreze pașnic fără a fi priviți cu suspiciune.

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel