Înșelătorie prin "Metoda COVID". Trei constănțeni au convins un bărbat să le dea 60.000 euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
O nouă schemă de înșelătorie face victime printre români. Influencerii fac reclamă escrocilor
O nouă schemă de înșelătorie face victime printre români. Influencerii fac reclamă escrocilor

Trei constănțeni au convins un craiovean să le dea 60.000 euro și 60.000 de lei pentru tratamentul unei rude, bolnave de COVID. Au fost prinși cu focuri de armă după ce au încercat să păcălească o altă persoană. 

Trei bărbați din județul Constanța sunt bănuiți că, pe 1 martie a.c., au sunat o femeie de 70 de ani din Craiova și au încercat să o convingă să le dea 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, bolnavă de COVID, în stare gravă la un spital din Craiova, informează IGPR.

Întrucât femeia a avut dubii, a refuzat să dea banii, fiind întocmit dosar penal pentru tentativă la înșelăciune.

În cursul aceleiași zile, bărbații au sunat un bărbat de 84 de ani, tot din Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal pentru înșelăciune.

Surse din anchetă au declarat pentru Mediafax că și în acest caz este vorba despre un fals tratament pentru o rudă bolnavă de COVID.

Noaptea trecută a fost organizat un flagrant în București, iar pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical.

Cei trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru înșelăciune.

Vezi și: Evaziune masivă în Prahova. Un grup infracțional a luat aproape 3.000 de telefoane de la o firmă

 

10 persoane sunt audiate la Ploiești într-un dosar de evaziune. Un grup infracțional e bănuit că a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane și tot atâtea abonamente, în numele unui sindicat fals.

Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii au făcut joi 14 percheziții domiciliară într-o cauză de constituire a unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

În 2020, membrii grupului infracțional au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru 2.201 abonamente și 2.825 telefoane mobile, informeză DIICOT.

Ulterior, aceștia nu au plătit contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vândute sub preţul pieţei, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice.

Pentru păcălirea companiei, membrii grupului infracțional au constituit un sindicat, folosit apoi în activitatea infracțională pentru a crea aparența că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului.

Conform IGPR, gruparea a acționat în județele Prahova și Dâmbovița.

Prejudiciul este de 2.510.925 lei.

Zece persoane sunt audiate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel