Inspectorii ANPC, fără cuvinte după un control la un restaurant din Costinești: mâncare expirată, gândaci, mizerie

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un control efectuat de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor la un restaurant din Costineşti a scos la iveală mai multe nereguli grave. Inspectorii au găsit, printre altele, produse alimentare expirate, gândaci și mizerie. Unitatea riscă să fie închisă 6 luni.

Restaurantul Pofta Pescarului din Costinești riscă să fie închis până la șase luni de inspectorii ANPC. În urma unui control, aceștia au constatat mai multe deficiențe, iar unitatea a fost deja amendată cu 20.000 lei.

Inspectorii ANPC au transmis un comunicat prin care au anunțat ce probleme au descoperit la restaurant.

Nereguli grave la un restaurant din Costinești

 

Inspectorii au constatat o serie de deficiențe și în zona barului: utilizare recipient pentru depozitarea deșeurilor menajere fără capac de protecție; agregat frigorific cu acumulări masive de gheață și impurități (neigienizat).

2. -imagine fara descriere- (anpc-control-restaurant-costinesti-4.jpg)

În congelatorul în care se depozita înghețată au fost găsite insecte moarte la interior, iar în zona blocului alimentar: agregate frigorifice cu chedere deteriorate și neigienizate (prezentau acumulări de impurități, resturi alimentare și mucegai); aragazul neigienizat, cu acumulări de resturi alimentare arse; hote neigienizate cu acumulări masive de grasime arsa, lichidul scurgându-se deasupra grill-ului; utilizarea de vase pentru gătit și ustensile cu grad avansat de uzură si neigienizate; -camerele de frig unde erau depozitate materii prime și preparate alimentare finite: neigienizate, chedere rupte (cu acumulari de impuritati), pereții cu vopseaua exfoliată, paviment neigienizat; lipsa grafic monitorizare temperatură; recipiente de depozitare a deseurilor menajere fără capace de protecție;

anpc-control-restaurant-costinesti

Inspectorii au mai găsit și poduse alimentare fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum, precum și produse alimentare aflate în afara datei limita de consum. A mai fost identificat un container în care erau depozitate produse congelate (pește, fructe de mare) fără a detine elemente de identificare din care să rezulte proveniența, denumirea produsului, data producției și data limita de consum.

anpc-control-restaurant-costinesti-2.jpg

anpc-control-restaurant-costinesti-1.jpg

anpc-control-restaurant-costinesti

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel