Întârzieri majore la Aeroportul Gatwick în Londra din cauza închiderii unei piste

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Întârzieri majore la Aeroportul Gatwick în Londra din cauza închiderii unei piste / Sursa foto: freepik.com
Întârzieri majore la Aeroportul Gatwick în Londra din cauza închiderii unei piste / Sursa foto: freepik.com

Aeroportul Gatwick a fost afectat de perturbări semnificative după ce a fost nevoit să închidă una dintre pistele sale, ca urmare a unei probleme tehnice la un avion British Airways. Incidentul a avut loc astăzi și a provocat întârzieri și devieri de zboruri, afectând mii de pasageri.

Conform martorilor, un avion era "blocat" pe pistă din cauza supraîncălzirii frânelor. Aeroportul a confirmat că această problemă a determinat închiderea temporară a pistei, necesară pentru a asigura siguranța operațiunilor, conform presei străine.

Site-ul Gatwick a raportat întârzieri pentru cel puțin 13 zboruri care urmau să decoleze între orele 14:00 și 15:30. Pista a fost redeschisă după aproximativ 20 de minute, între 12:53 și 13:14, conform site-ului de urmărire a zborurilor Flightradar24.

Un purtător de cuvânt al aeroportului Gatwick a declarat pentru Sky News: "Pista principală a fost închisă astăzi pentru o scurtă perioadă de timp din cauza unei aeronave care pleca și avea frânele fierbinți. Siguranța este prioritatea noastră principală, iar serviciul dedicat de pompieri al aeroportului a intervenit rapid pentru a sprijini aeronava. O serie de zboruri au fost deviate. Pista este acum deschisă și funcționează normal."

British Airways a explicat că piloții au luat măsura de precauție de a anula decolarea din cauza unei probleme tehnice, subliniind că siguranța este întotdeauna prioritatea lor principală.

"Ne cerem scuze clienților pentru inconvenientele cauzate", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

 

Mai multe zboruri au înregistrat întârzieri semnificative

 

De exemplu, o cursă Wizz Air către Malaga, programată să decoleze la ora 15:25, este acum așteptată să plece abia la ora 19:30. Un alt zbor British Airways către Dubrovnik, programat pentru ora 16:45, a fost amânat până la ora 20:45.

Acest incident vine după o serie de probleme recente în traficul aerian din Marea Britanie. Duminică, toate zborurile de la două terminale ale Aeroportului Manchester au fost reținute la sol din cauza unei pene de curent majore, perturbările continuând până luni. În luna mai, cel puțin nouă aeroporturi au fost afectate de o problemă națională la frontieră, inclusiv Stansted și Gatwick, cauzată de defecțiuni la porțile electronice de la controlul pașapoartelor.

Aeroportul a anunțat că va continua să monitorizeze situația și să ofere asistență celor afectați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

30 iun 2024, 16:58 in Social
Elveția: imigrația a crescut
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel