Inundații în Austria. Se evacuează populația din calea apelor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Grecia, lovită de o furtună la trei săptămâni după inundații grave. Sursa foto: freepik.com
Grecia, lovită de o furtună la trei săptămâni după inundații grave. Sursa foto: freepik.com

Este alertă în Austria. Inundațiile pun casele oamenilor în pericol. 

Austria se confruntă cu o alertă majoră din cauza inundațiilor, în special în Austria Inferioară, unde primele evacuări au avut deja loc în Kamptal. Dunărea, umflată de ploile abundente, creează îngrijorare nu doar pentru autoritățile locale, ci și pentru cancelarul Karl Nehammer, care a convocat o reuniune de criză.

„Aproape toate statele federale sunt în prezent afectate de precipitații extreme și, în unele cazuri, de ninsori. Zilele următoare reprezintă, așadar, o provocare enormă pentru toate serviciile de urgență, apărarea civilă, poliția și forțele armate sunt în alertă maximă pentru a ajuta oriunde este nevoie de sprijin”, a spus Cancelaria.

Ploile continue au dus la o creștere periculoasă a nivelului apei, afectând localități precum Hadersdorf am Kamp, unde locuitorii au fost nevoiți să își părăsească casele. Râul Kamp a depășit malurile în mai multe locuri, iar pericolul este amplificat de apa acumulată din rezervoare. Cu toate acestea, autoritățile precizează că evacuările sunt o măsură de precauție, iar situația este atent monitorizată. Locuitorii au fost sfătuiți să-și securizeze bunurile de valoare, deși, până în prezent, locuințele nu au fost direct afectate de inundații.

Sistemele de baraj de pe Dunăre  sunt pregătite

 

În Viena, serviciile de urgență se pregătesc pentru inundațiile iminente, iar sistemul de protecție al orașului este activat. Insula Dunării și barajele de pe Dunărea Nouă, elemente-cheie în apărarea împotriva viiturilor, sunt pregătite să gestioneze volume mari de apă. Cu o capacitate de debit de până la 14.000 de metri cubi pe secundă, sistemul de baraje este conceput pentru a face față celor mai extreme inundații, precum cele din 2002 și 2013.

Pentru a asigura siguranța populației, a fost impusă o interdicție de scăldat, iar autoritățile recomandă evitarea deplasărilor în zonele expuse pericolelor, precum trotuarele și pistele de biciclete de-a lungul apelor sau pădurilor. Două poduri pontoane, Copa și Waluliso, au fost demontate, iar feribotul Copa Cruise și-a suspendat temporar activitatea pentru a evita riscurile.

Cancelarul Nehammer a anulat întâlnirile din campania electorală programate pentru weekend, dedicându-se coordonării eforturilor de răspuns la criză. Autoritățile rămân în alertă maximă, iar serviciile de urgență sunt pregătite să intervină acolo unde va fi necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel