Inundații în Italia. Alerta meteo se extinde. Vești proaste despre bătrânul dispărut

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Alertă meteo continuă în Liguria, după inundațiile și alunecările de teren înregistrate ieri. Școlile sunt închise în mai multe orașe: Genova, Savona și La Spezia. Alerta s-a extins astăzi și la Parma, Piacenza și Reggio Emilia.

Bâtrânul dispărut ieri în Genova, pe numele său Mario Zito, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort într-o prăpastie. Zito ieșise împreună cu un prieten pentru a căuta ciuperci în pădurile din Borzonasca, unde au avut loc ploi torențiale. Cei doi s-au despărțit, însă Zito nu s-a mai întors acasă. Căutările au fost declanșate imediat, implicând pompierii și echipele de salvamont. Corpul a fost descoperit în această după-amiază în apropierea localității Zolezzi. Pentru căutări, s-au folosit drone echipate cu termoscannere și unități canine, într-o cursă contra cronometru din cauza alertei meteo portocalii.

ora 19:16 | 17 octombrie
Două persoane rănite ușor la Milano

Ploaia torențială care cade de două zile asupra Milano continuă: în această dimineață, două persoane au fost rănite ușor în urma prăbușirii unui copac. Este vorba despre doi bărbați de 62 și 77 de ani, loviți de copac în Piazza Lega Lombarda. Un alt copac a căzut pe stradă în via Gazzoletti, tot în Milano, iar o ramură s-a prăbușit peste un autoturism parcat pe via Tabacchi. La Cassano d'Adda, pompierii au efectuat o inspecție la barajul de pe râul Adda, care prezintă probleme de scurgere a apei din cauza unor trunchiuri de copaci acumulate.

ora 18:55 | 17 octombrie
Circulația pe calea ferată Genova-La Spezia a fost reluată

Intervenția tehnicienilor de la Rete Ferroviaria Italiana (RFI) s-a încheiat, rezolvând problemele provocate de condițiile meteo nefavorabile care au afectat partea de est a Genovei, în special în zonele Genova Quarto și Nervi. Circulația trenurilor Intercity și regionale, care a fost afectată în cursul după-amiezii prin întârzieri și anulări, este acum reluată treptat.

ora 18:52 | 17 octombrie
Școlile vor fi închise în provincia La Spezia

Vineri, în provincia La Spezia, școlile vor rămâne închise în localitățile Ameglia, Arcola, Bolano, Borghetto, Brugnato, Calice al Cornoviglio, Follo, Santo Stefano Magra, Varese Ligure și Sesta Godano. La Lerici, ora de începere a cursurilor va fi amânată până la ora 8:00. La Rocchetta, grădinița și școala primară vor fi închise. La Sarzana și Vezzano Ligure, activitățile didactice în format fizic vor fi suspendate, iar la Levanto, activitățile din anumite școli vor fi suspendate.

ora 17:31 | 17 octombrie
Alertă portocalie în 5 regiuni,cod galben în 11 regiuni 

Protecția civilă a emis o alertă portocalie pentru mâine în Liguria, Emilia, Veneto, Lombardia și Toscana de coastă. Alerta galbenă este valabilă în Piemonte, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Romagna, Umbria, Lazio, Molise, zona montană a Abruzzo, provincia Lecce din Puglia, provinciile Napoli, Caserta, Benevento și peninsula Amalfitană din Campania, Calabria ionică și estul și sudul Siciliei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel