Inundații în Italia. Guvernul Meloni a declarat stare de urgență în două regiuni

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Italia au declarat stare de urgență în două regiuni, pe fondul inundațiilor care au avut loc în ultimele zile.  

Guvernul condus de Giorgia Meloni a declarat stare de urgență în regiunile Emilia-Romagna și Marche, în urma inundațiilor devastatoare care au avut loc în ultimele zile. În cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului de Miniștri, care a durat doar câteva minute, au fost aprobate măsuri financiare semnificative: 20 de milioane de euro vor fi alocate pentru Emilia-Romagna, iar 4 milioane de euro pentru Marche, destinate intervențiilor urgente în zonele afectate.

Ministrul Protecției Civile, Nello Musumeci, a prezentat cererea de declarare a stării de urgență, subliniind solicitarea făcută de autoritățile regionale și evaluarea rapidă realizată de Departamentul Național pentru Protecția Civilă. Acesta a fost un moment de intensă discuție, având în vedere controversele recente dintre Musumeci și administrația regională referitoare la utilizarea fondurilor statului pentru lucrările din zona afectată. De asemenea, Musumeci a prezidat ședința, în absența premierului Meloni.

Starea de urgență în Emilia-Romagna va fi aplicată în provinciile Reggio Emilia, Modena, Bologna, Ferrara, Ravenna, Forlì-Cesena și Rimini. Fondurile alocate vor fi folosite pentru intervenții imediate, care includ salvarea populației, asistența persoanelor strămutate și restabilirea infrastructurilor esențiale, precum drumuri și școli.

În ceea ce privește regiunea Marche, care a fost de asemenea afectată de inundații și fenomene meteorologice extreme începând cu 18 septembrie, guvernul a decis să aloce 4 milioane de euro pentru primele intervenții.

Starea de urgență va viza întreaga regiune, fără a fi delimitată pe provincii, scrie publicația Fanpage.it.

 

 

-----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

 

Citește mai departe

 

Românii care exploatează muncitorii sezonieri se vor gândi de două ori înainte să mai recurgă la astfel de practici. Italia a schimbat legea și a introdus amenzi drastice pentru "caporalii" care păcălesc muncitorii, oferindu-le cazare prea scumpă sau în condiții mizerabile. ȘtiriDiaspora a relatat des depre astfel de cazuri, în care lucrătorii români din domeniul agricol erau victime ale rețelelor de traficanți. 

Guvernul italian a anunțat sancțiuni drastice pentru angajatorii care aduc lucrători sezonieri străini în Italia și le oferă cazare inadecvată sau impun chirii excesive. Noile măsuri, introduse prin Legea "Salvați Infracțiunile" (DL nr. 131/2024), prevăd amenzi cuprinse între 350 și 5.500 de euro pentru fiecare muncitor aflat în astfel de situații. Decretul a fost publicat pe 16 septembrie în Monitorul Oficial și urmărește implementarea Directivei 2014/36/UE privind condițiile de intrare și ședere a cetățenilor din țări terțe pentru ocuparea sezonieră.

Legea consolidată privind imigrația impunea deja obligativitatea furnizării de locuințe adecvate și interzicea taxele excesive sau deducerile automate din salarii. Cu toate acestea, noua prevedere introduce și cuantifică penalitatea financiară pentru angajatorii care încalcă aceste norme. De asemenea, decretul stipulează clar că onorariul pentru chirie este considerat excesiv în momentul în care depășește o treime din salariul muncitorului.

Vezi aici ce spune noua lege din Italia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel