Inundațiile devastatoare din Italia au măturat un tânăr de 20 de ani. Băiatul și-a pierdut viața în timp ce conducea spre niște rude

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Inundațiile devastatoare din Italia au ucis un tânăr de 20 de ani. Băiatul și-a pierdut viața în timp ce conducea spre niște rude / Foto: Captura Youtube
Inundațiile devastatoare din Italia au ucis un tânăr de 20 de ani. Băiatul și-a pierdut viața în timp ce conducea spre niște rude / Foto: Captura Youtube

Bologna este lovită de două zile de inundații severe, care au dus la moartea unui tânăr de 20 de ani.

Incidentul a avut loc pe 20 octombrie, în jurul orei 8:00 dimineața, când echipajele de salvare au descoperit corpul neînsuflețit al tânărului în apropierea satului Botteghino di Zocca, în provincia Bologna. Victima, Simone Farinelli, călătorea cu fratele său, când mașina lor a fost prinsă în torentul râului Zena, conform Fanpage.

 

Vreme extremă și stare de alertă în Italia

 

Italia se află într-o stare de alertă maximă din cauza precipitațiilor intense care au început să afecteze țara începând de ieri. Regiunea Emilia-Romagna, și în special Bologna, au fost grav afectate. Primarul Matteo Lepore a solicitat cetățenilor să nu părăsească locuințele. Furtunile au provocat daune și în alte zone, de la Torino la Sicilia, iar inundațiile și alunecările de teren continuă să pună în pericol viețile cetățenilor.

Protecția Civilă a emis cod portocaliu pentru sudul Italiei și anumite sectoare din Lombardia, Veneția, Basilicata și Emilia-Romagna, în timp ce alte treisprezece regiuni se confruntă cu o alertă galbenă. Timpul sever a fost responsabil pentru străzi inundate, alunecări de teren și distrugerea infrastructurii.

 

Ultimele momente ale lui Simone Farinelli

 

Simone Farinelli, un tânăr născut în Brescia, dar care locuia în Ozzano Emilia, călătorea împreună cu fratele său cu scopul de a vizita rudele din Apenini. În ciuda eforturilor fratelui său de a da alarma, viitura a fost copleșitoare.

În momentul în care au fost surprinși de ape, fratele lui Simone a reușit să iasă din mașină, în timp ce tânărul a fost luat de curent. Operațiunile de căutare au continuat pe parcursul nopții, iar trupul său a fost găsit ulterior de echipele de salvare.

Fratele său, care a supraviețuit incidentului, a fost găzduit într-o sală de gimnastică din Pianoro, unde au fost evacuați și alți cetățeni.

 

Impactul inundațiilor asupra comunității

 

Inundațiile din Bologna nu sunt o premieră. Regiunea a fost afectată de fenomene similare și în trecut, iar locuitorii au trăit momente de panică și neputință în fața apelor învolburate. Primarul din Pianoro, Luca Vecchiettini, a subliniat că situația rămâne critică: „Oamenii s-au trezit din nou cu casele inundate. Este trist să vedem cum comunitatea suferă din cauza vremii extreme”.

„Cum să plecăm? Nimeni nu ne vrea casele”, spun indignați oamenii.

După inundații, aproximativ 500 de persoane au fost evacuate din Bologna, iar alte 2000 din întreaga zonă metropolitană. Autoritățile locale continuă să lucreze pentru a curăța străzile și subsolurile de moloz și apă, iar primarul a cerut locuitorilor să rămână acasă cât mai mult posibil pentru a facilita lucrările de salvare.

 

Alerte și intervenții de urgență

 

În contextul acestor inundații, o familie de trei persoane a fost prinsă într-o mașină care a fost lovită de pietre și noroi, dar a reușit să fie salvată de echipajele de intervenție alpină. Tehnicienii au ajuns rapid la fața locului, iar pasagerii au fost evaluați și s-au întors acasă fără probleme de sănătate.

De asemenea, primarul a raportat că orașul Bologna se confruntă cu probleme de alimentare cu energie electrică, aproximativ 12.000 de consumatori fiind afectați de întreruperi.

În timp ce Bologna și regiunile învecinate continuă să se confrunte cu efectele devastatoare ale inundațiilor, autoritățile locale îndeamnă populația să rămână vigilentă și să respecte indicațiile de urgență.

Fenomenele meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente, iar impactul asupra comunităților este resimțit în mod direct.

 

-------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel