Învârtita cu brânză și codiță de ceapă verde este gustoasă şi săţioasă cu brânză proaspătă, aromă de mărar şi cozi fragede de ceapă verde.
Vezi și: Brioșe jamaicane: Rețeta de post perfectă, fără ouă, lapte sau drojdie
Învârtita cu brânză și codiță de ceapă verde - Ingrediente
Aluatul:
2 pahare făină
1 ou
100 ml ulei
10 gr drojdie
7-8 linguri apă fierbinete
Praf de sare
Umplutura:
100 gr brânză sărată oi
1 Ou
1 albuş
Cozi de ceapă verde
Mărar
1 gălbenuş pentru uns
Vezi și: Prăjitura cu mălai și stafide. Rețeta originală din 1938
Învârtita cu brânză și codiță de ceapă verde - Mod de preparare
Începem cu aluatul. Amestecăm toate ingredientele și frământăm bine până obținem un aluat fin. Îl acoperim și îl lăsăm 10 minute după care facem două bile egale pe care le vom acoperi și le vom mai lăsa 10 minute.
Între timp amestecăm ingredientele pentru umplutură.
După ce bilele s-au odihnit, le întindem cu un sucitor și punem umplutura. Le răsucim, le dăm o formă de învârtită, ungem cu oul și băgăm la cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute la 180 grade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News