Iohannis a primit echipa olimpică a României: ”Veți fi ambasadorii țării”

Cristina Iacob |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursă foto: Facebook Klaus Iohannis

Iohannis a primit echipa olimpică a României la Palatul Cotroceni și a vorbit despre importanța sportului. 

Președintele Klaus Iohannis a subliniat miercuri, la Palatul Cotroceni, rolul esențial al sportului nu doar în combaterea problemelor de sănătate, ci și în abordarea unor probleme sociale. Declarația a fost făcută în cadrul ceremoniei de primire a sportivilor care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris.

"În vremurile pe care le trăim, cu schimbări şi provocări complexe, sportul reuşeşte să fie ancoră pentru valorile fundamentale ale societăţii în care trăim, şi anume demnitate, respect, loialitate, disciplină şi fair-play. Sportul sparge bariere, uneşte culturi, promovează cooperarea şi solidaritatea între naţiuni, pacea şi toleranţa, atunci când singurele lucruri care contează cu adevărat sunt talentul, seriozitatea şi munca", a punctat şeful statului.

El le-a transmis sportivilor că doar calificarea la Jocurile Olimpice înseamnă deja o reuşită.

"Ştim cu toţii că drumul parcurs până aici nu a fost uşor. Fiecare dintre dumneavoastră a făcut sacrificii, a renunţat la multe şi a muncit considerabil pentru a-şi pune în valoare talentul. Adevărata luptă a unui sportiv este aceea cu propriile limite, iar dumneavoastră vă autodepăşiţi constant. Performanţa de nivel olimpic se construieşte prin muncă asiduă, cu multă hotărâre, disciplină şi pasiune, iar dumneavoastră sunteţi adevărate modele pentru întreaga societate românească. Vă transmit toată aprecierea mea pentru modul în care v-aţi profilat ca adevăraţi lideri în disciplinele sportive în care activaţi", a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis a reamintit că, în urmă cu un secol, România participa pentru prima dată la Jocurile Olimpice, tot la Paris.

"Vă apreciem pentru toate eforturile de până acum şi vă vom urmări prestaţiile la Olimpiadă. Aveţi în mine un susţinător şi sunt convins că întreaga ţară vă este alături şi aşteaptă ca imnul României să răsune de multe ori la Paris şi să se bucure de rezultatele bune pe care le veţi avea. Veţi fi încă o dată ambasadorii ţării noastre şi mă bucură faptul că sunteţi în număr atât de mare cei care veţi purta cu onoare şi mândrie drapelul României", a spus şeful statului.

La finalul ceremoniei, Klaus Iohannis le-a înmânat drapelul României celor doi sportivi care îl vor purta la deschiderea Jocurilor Olimpice - Ionela şi Marius Cozmiuc.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura între 26 iulie și 11 august. Ceremonia de deschidere este programată pentru 26 iulie și va avea loc pentru prima oară în afara unui stadion, pe râul Sena. Aproximativ 94 de barje îi vor purta pe sportivi pe cei 6 kilometri de scenă ai showului de deschidere.

România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, în 18 discipline, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel