Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, de la ora 14.00, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat şi cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, chestor şef de poliţie Bogdan Despescu, pentru a analiza măsurile de gestionare a pandemiei.
„Noi suntem hotărâți să gestionăm și această formă de criză. AM convenit că e momentul să fim extrem de ferm și aplicați. Toate studiile sociologice arată că 90% din voi respectă regulile. Vă mulțumesc.
Cei care nu au înțeles vor fi amendați. E obligatoriu ca toată lumea să respecte normele ca să putem stăpâni această boală. Eu, Guvernul, știm ce avem de făcut. DSP pregătește spitalele, avem peste 800 de paturi pregătite în ATI. La acest moment jumătate sunt ocupate. Mă bazez pe voi să respectați normele. Cei care nu le rezoltă vor suporta rigorile”, a spus preşedintele României.
Citeşte şi: Klaus Iohannis, avertisment dur după RECORDUL de infectări: „PSD, cu cinism, a tras de timp. A vrut să creeze o CRIZĂ SANITARĂ“
citeşte şi: Klaus Iohannis, atac dur la PSD: „Nu caut vinovați, îi cunosc și o să îi arăt cu degetul. Pe voi! Ați creat intenționat o criză sanitară”
„Suntem hotărâți să gestionăm această criză. Am avut ieri și azi discuții cu guvernul și am convenit că e momentul să fim extrem de fermi, de aplicați. Dragi români, toate studiile sociologice arată că 90% dintre voi respectă normele, se conformează. Marea majoritate ați înțeles că avem nevoie de disciplină”, a declarat preşedintele Iohannis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Care sunt paşii pentru alegerea succesorului Papei Francisc
Gabriel Nuță-Stoica /
21 apr 2025, 13:47
Odată cu moartea Papei Francisc, anunţată luni de Vatican, Biserica Romano-Catolică va începe ritualurile elaborate, pline de tradiţie, care marchează sfârşitul unei papalităţi şi conduc la începutul celei următoare, relatează Reuters. Cele mai multe sunt guvernate de o constituţie cunoscută sub numele de Universi Dominici Gregis, aprobată de Papa Ioan Paul al II-lea în 1996 şi revizuită de Papa Benedict al XVI-lea în 2007 şi 2013.