Iohannis, despre legea care i-ar fi permis să candideze la Senat: Nu am dorit o lege pentru mine

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Klaus Iohannis (Foto: Agerpres)
Klaus Iohannis (Foto: Agerpres)

Preşedintele român Klaus Iohannis a declarat miercuri, la New York, despre modificarea legii care i-ar fi permis să candideze la Senat că nu a dorit o lege pentru el şi că va avea grijă ca această lege să nu existe. 

Întrebat dacă intenţionează să candideze în alegerile parlamentare şi dacă a purtat discuţii în acest sens cu liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, Klaus Iohannis a spus că va lămuri problema unei eventuale candidaturi în următoarea perioadă, într-o discuţie care va avea loc în România.

"Dar despre această lege pot să vă spun şi acum, fiindcă pentru mine este foarte clar. Nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine şi pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă că această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană şi atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege şi eu nu doresc să existe", a dat el asigurări în declaraţii pentru jurnalişti, pe marginea Adunării generale a ONU.

El nu a răspuns la întrebarea dacă există o altă soluţie juridică pentru a candida, replicând: "toate acestea le vom discuta acasă".

Întrebat cum crede că va continua guvernarea până la alegeri şi dacă e posibilă o reluare a coaliţiei PNL-PSD după scrutin, şeful statului a spus că este prematur să ofere un răspuns, dar a precizat că partidele nu trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie.

"În mod normal, după alegeri se numără voturile din Parlament şi de acolo se fac sau nu se fac anumite coaliţii care dau guvernarea. Este cam devreme să vorbim ce va fi după alegeri. Dacă actuala coaliţie va reuşi să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuţii pe această temă, că până la urmă avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunţe la abordările lor politice în campanie şi nu cred că e de aşteptat ca în această perioadă candidaţii de vârf să renunţe la abordări politice. Este o situaţie care, evident, va fi destul de complexă", a declarat Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel