Iohannis, în ultima vacanță: a ajuns la New York 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Iohannis confirmă donația sistemului antirachetă Patriot: „Pretenția noastră e ca atunci când donăm să fim recompensați adecvat”
Iohannis confirmă donația sistemului antirachetă Patriot: „Pretenția noastră e ca atunci când donăm să fim recompensați adecvat”

Președintele Iohannis a ajuns din nou în SUA, cel mai probabil în ultima sa vizită peste ocean în calitate de președinte al țării. 

Președintele Klaus Iohannis va lua parte marți și miercuri la segmentul de nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), desfășurată la New York. Tema centrală a acestei sesiuni este „Unitate în diversitate pentru progresul păcii, dezvoltare durabilă și demnitate umană pentru toți, pretutindeni” („Unity in diversity, for the advancement of peace, sustainable development, and human dignity for everyone everywhere”).

Conform Administrației Prezidențiale, prezența președintelui Iohannis la Adunarea Generală din acest an constituie „o oportunitate de a sublinia contribuția României la efortul global de a accelera progresul spre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, într-un context internațional încă marcat de provocări majore la adresa ordinii mondiale bazate pe reguli, deseori încălcate.”

Ce va face Iohannis la Adunarea Generală a ONU

 

Miercuri, Iohannis va rosti intervenția României în plenul Adunării Generale, unde va pleda pentru păstrarea dialogului multilateral, în special în cadrul ONU, ca fundament al securității regionale și globale, precizează Administrația Prezidențială.

Totodată, președintele va pune în evidență rolul României în rezolvarea problemelor globale curente, precum crizele de securitate din Ucraina sau Orientul Mijlociu, alături de alte provocări majore, cum ar fi criza climatică, erodarea drepturilor omului și amenințările cibernetice.

De asemenea, Iohannis va pleda pentru reformarea ONU, astfel încât organizația să fie capabilă să facă față eficient și transparent tuturor provocărilor actuale și viitoare, conform comunicatului Administrației Prezidențiale.

Cel de-al doilea mandat al lui Klaus Iohannis ca președinte al României se apropie de sfârșit. Acesta mai are de îndeplinit aproximativ două luni. Deocamdată nu este clar ce va face Iohannis mai departe după eșecuri consecutive: nu a obținut nici o funcție la NATO și UE, iar modificarea legii pentru ca el să poată fi parlamentar nu pare să aibă sorți de izbândă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel