Iohannis, mesaj după tentativa de asasinat asupra lui Trump: Îi doresc însănătoşire rapidă

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
 (Sursa foto: Administrația Prezidențială)
(Sursa foto: Administrația Prezidențială)

Klaus Iohannis a reacționat, duminica, după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump.

Violenţa şi agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democraţii - a fost mesajul transmis duminică de preşedintele Klaus Iohannis, în contextul tentativei de asasinat asupra fostului preşedinte al SUA, Donald Trump.

''Sunt îngrozit de atacul asupra fostului preşedinte Trump la mitingul său de campanie. Îi doresc însănătoşire rapidă şi completă. Violenţa şi agresivitatea nu sunt atribute ale vreunei democraţii. Suntem alături de poporul american'', a scris Iohannis pe platforma X.

Donald Trump a scăpat unei tentative de asasinat

 

Fostul preşedinte american Donald Trump, rănit la ureche, a scăpat sâmbătă de o tentativă de asasinat în timpul unui miting dintr-o campanie electorală care a fost dată peste cap de acest atac, comentează AFP.

Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a fost evacuat, cu faţa însângerată, după atacul armat de la Butler, în Pennsylvania (nord-est). Înainte ca agenţii de securitate să-l ducă într-o impozantă maşină neagră, el a ridicat pumnul în direcţia mulţimii, în semn de sfidare.

Atacatorul şi un trecător au fost ucişi, iar alţi doi spectatori au fost grav răniţi.

"Am fost lovit de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte", a scris Trump pe platforma sa Truth Social.

Preşedintele democrat Joe Biden, care urmează să se confrunte cu Donald Trump la alegerile din noiembrie, a declarat că a fost uşurat să afle că republicanul este aparent într-o stare bună de sănătate, condamnând în acelaşi timp "astfel de violenţe". Joe Biden a vorbit cu Donald Trump, a precizat Casa Albă.

Imagini neverificate arată corpul presupusului atacator, întins pe acoperişul înclinat al unei clădiri joase de pe care a tras, provocând teroare şi panică în rândul spectatorilor.

La o conferinţă de presă de sâmbătă seara, FBI a confirmat că împuşcăturile au fost într-adevăr o "tentativă de asasinat".

Ciucă: Atacul asupra lui Donald Trump - atac la libertatea de exprimare şi de întrunire

 

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, liderul PNL, a condamnat atacul asupra fostului preşedinte al SUA Donald Trump, subliniind că "ura, prejudecăţile şi violenţa nu au loc în viaţa vreunei democraţii".

"Atacul asupra fostului preşedinte al SUA Donald Trump este un atac la libertatea de exprimare şi de întrunire. Îi doresc recuperare uşoară. Dumnezeu să-l binecuvânteze şi Dumnezeu să binecuvânteze oamenii americani!", a transmis Nicolae Ciucă, duminică, într-un mesaj pe platforma X.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel