Iohannis, reacție după ce Rusia a atacat lângă granița cu România: riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Klaus Iohannis a condamnat atacurile Rusiei din această dimineață asupra infrastructurii civile ucrainenede lângă granița cu România.

Șeful statului a condamnat cu fermitate atacurile Rusiei de astăzi din apropiere de granița cu România.

„Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, foarte aproape de România. Această escaladare recentă prezintă riscuri serioase pentru securitatea din Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală“, a scris președintele.

Reamintim că Federația Rusă a atacat Ucriana, foarte aproape de granița României.  Rachete și drone au lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene.

Iohannis condamnă atacurile Rusiei în apropiere de granița României

 

Aviația rusă a atacat porturile ucrainene Reni și Izmail de pe Dunăre, la granița cu România. Au fost atacate tancuri cu petrol românesc, depozite cu arme NATO, hangare cu echipamente.

Potrivit Digi 24, care citează corespondenți militari, au fost atacate tancuri cu petrol, depozite cu arme și echipamente NATO. În plus, un depozit cu cereale a fost distrus și patru angajați au fost răniți, a anunțat comandamentul militar din sudul Ucrainei pe rețelele sociale.

Explozie puternică, la câțiva metri de granița României

 

Potrivit Digi 24, portul Reni se află la doar 200 de metri de granița României.

Potrivit corespondenților militari, citați de Military-prvada.ro, au fost atacate tancuri cu petrol românesc, depozite cu arme NATO și hangare cu echipamente. În plus, a fost avariată infrastructura portuară, care era folosită pentru a exporta cereale ucrainene prin România.

"Aviația rusă scoate din uz portul din orașul Reni, pe Dunăre, în regiunea Odesa. Adică, nu vor mai exista nici exporturi de cereale de-a lungul Dunării", a scris analistul militar Serghei Kolyasnikov pe canalul său de Telegram.

Anterior, un colonel în retragere din armata americană a declarat că AFU nu va reuși cu noile tactici și că Rusia va elibera în curând Harkov și Odesa.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel