Iordache "altă întrebare" critică DUR gestul lui Iohannis: "Vrea să întârzie performanța guvernului"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Florin Iordache, cunoscut și ca ministrul "Altă întrebare", artizanul Ordonanței 13, a criticat dur decizia lui Klaus Iohannis, care a amânat numirea în funcție a doi miniștri din Guvernul Dăncilă.

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, joi, că președintele Klaus Iohannis a amânat numirea în funcție a celor doi miniștri, Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici, pentru că este în campanie electorală și vrea să întârzie performanța guvernului, transmite Mediafax.

"Președintele este în campanie. Președintele nu face decât să blocheze activitatea guvernului. Nu e nimic nou în această chestiune", a declarat Iordache, cunoscut și ca ministrul "Altă întrebare", artizanul Ordonanței 13. 

El a mai spus că dacă în cazul numirilor șeful statului poate avea o dată observații, în privința demisiilor sau a revocărilor nu se poate opune.

"Demisia e o chestiune personală, iar chestiunea cu revocarea este atributul personal al primului- ministru. Ceea ce face președintele nu e nimic nou, dar din păcate invocă 1 Decembrie și invocă unitatea, în condițiile în care nu face decât să blocheze guvernul. Nu este atributul dumnealui să cenzureze propunerile pe care de revocare ale primului ministru. Demonstrează încă o dată este într-o bătălie deschisă cu guvernul și cu majoritatea parlamentară. El vrea să întârzie performanța guvernului, ceea ce este contraproductiv", a adăugat Iordache.

El a admis că acțiunea de amânare a președintelui nu poate fi contestată la CCR și nici nu poate fi motiv de declanșare a procedurii de suspendare din funcție, deoarece nu există un document în acst sens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel