Oamenii îil acuză de o proastă gestionare a pandemiei noului coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta, transmite AFP. Au fost organizate demonstraţii în mai multe localităţi din Israel, în intersecţii sau pe poduri, iar protestatarii purtând măşti de protecţie au afişat pancarte în care l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale.
În Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale, potrivit presei locale Protestatarii s-a adunat şi în faţa reşedinţei premierului Netanyahu din Ierusalim. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.
Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3.4% în luna februarie. Premierul Netanyahu acuză unele televiziuni că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga”. De mai multe săptămâni, protestatarii îşi strigă nemulţumirea faţă de premierul Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere.
Peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese
Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese. Confruntat cu valul de nemulţumire al populaţiei, premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga” prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.
„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic”, susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, „mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale”, transmite Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News