Israelul a intrat în Fâșia Gaza. IDF: "Extindem operațiunea terestră în Gaza"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Israelul anunță o ofensivă mai amplă în sudul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de oameni au fugit / (Sursa foto: Agerpres)
Israelul anunță o ofensivă mai amplă în sudul Fâșiei Gaza, unde sute de mii de oameni au fugit / (Sursa foto: Agerpres)

Armata israeliană "îşi extinde operaţiunile terestre" în această seara în Fâşia Gaza, a declarat un purtător de cuvânt al armatei.

Armata israeliană își extinde operațiunile terestre în Gaza în această seară, a declarat un purtător de cuvânt al forțelor de apărare israeliene. Trupele FDI sunt deja staționate la granița cu Gaza, dar liderii militari și politici au fost divizați în privința momentului în care să înceapă invazia.

"Forțele noastre terestre își extind operațiunea terestră, IDF operează pe toate dimensiunile pentru a atinge obiectivele războiului", a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, într-o declaraţie televizată, potrivit The Telegraph. 

El a vorbit, de asemenea, despre presupusa expunere de către armata israeliană a faptului că Hamas a folosit principalul spital din orașul Gaza pentru a ascunde un sediu și rețeaua sa de tuneluri.

Anterior, vineri, dl Hagari a prezentat presei fotografii, diagrame și înregistrări audio care subliniază modul în care gruparea teroristă folosește, de asemenea, spitalul Al Shifa, printre altele, pentru a-și ascunde rețeaua extinsă de tuneluri sub Gaza.

El a adăugat: "Suntem în stare de alertă, suntem pregătiți în defensivă și ne vom asigura că menținem interesele de securitate ale Israelului."

Amintim că armata israeliană a efectuat vineri seara bombardamente de o intensitate "fără precedent" de la începutul războiului în nordul Fâşiei Gaza şi în special asupra oraşului Gaza.

Ministrul iordanian de externe, Ayman Safadi, a declarat vineri că rezultatul lansării de către Israel a unui război terestru în Fâșia Gaza va fi "o catastrofă umanitară de proporții epice".

"A vota împotriva rezoluției arabe a Adunării Generale a ONU înseamnă a aproba acest război fără sens, această ucidere fără sens", a adăugat Safadi într-o postare pe platforma X (fosta Twitter).

Forţele israeliene au lansat un atac maritim pregătitor în Gaza

 

Soldaţi israelieni au debarcat în Fâşia Gaza dinspre Marea Mediterană gata să atace Hamas, după ce au distrus infrastructura forţelor maritime ale grupării islamiste, potrivit armatei israeliene, citate de DPA.

Nave de război şi avioane au sprijinit operaţiunea respectivă, au declarat vineri Forţele de Apărare Israeliene (IDF).

O înregistrare video arată mai întâi nave care bombardează, iar apoi soldaţi israelieni pe uscat care trag cu puşti de asalt în întuneric.

IDF a declarat că unităţile s-au retras ulterior din zona din sudul Fâşiei Gaza. Ora exactă a operaţiunii a rămas neclară.

Armata israeliană a întreprins mai multe incursiuni limitate în teritoriul dens populat al Fâşiei Gaza de la începutul războiului, declanşat la 7 octombrie de atacul sângeros al Hamas în sudul Israelului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel