Printre altele, imunitatea poate fi compromisă de tratamentele pentru cancer sau transplantul de organe, precum şi de unele boli cronice, scrie Agerpres.
Un spital israelian a administrat luni a patra doză de vaccin unui grup pentru testare, format din lucrători din domeniul sanitar. Cercetătorii au afirmat că este primul studiu important privind eficienţa celui de-al doilea rapel în combaterea versiunii Omicron a coronavirusului.
Rezultatele nu vor fi însă disponibile decât peste două săptămâni. Unii experţi susţin că nu există suficiente date ştiinţifice care să justifice prelungirea schemelor de vaccinare. O comisie a ministerului sănătăţii a recomandat săptămâna trecută să li se ofere a patra doză de vaccin Pfizer lucrătorilor medicali, celor în vârstă de peste 60 de ani sau cu sistem imunitar deficitar.
O nouă campanie de rapel
Ash, căruia îi revine decizia pentru lansarea unei noi campanii de rapel, nu a acţionat imediat. Joi, el a declarat într-o conferinţă de presă că a patra doză va fi administrată deocamdată numai celor imunocompromişi şi că va studia în continuare extinderea eligibilităţii pentru al doilea rapel.
"Având în vedere golurile în cunoştinţe la nivel mondial în situaţia actuală, acţionăm cu precauţie şi responsabilitate", a spus el.
Israelul a primit primele pilule anti-COVID de la Pfizer
Israelul, una din ţările cu cel mai mare grad de vaccinare împotriva coronavirusului, a primit joi primul transport de pilule pentru tratamentul COVID-19 de la producătorul american Pfizer, transmite AFP.
Medicamentele "ne vor permite să trecem peste vârful valului Omicron, care urmează", a declarat premierul Naftali Bennett după aterizarea la Tel Aviv a avionului companiei El Al care a adus Pavloxid de la Liege, din Belgia, mai scrie Agerpres.
Ministerul israelian al Sănătăţii nu a răspuns imediat la solicitarea AFP de a preciza numărul de pilule din primul transport.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News