O badantă româncă s-a trezit cu o condamnare de 10 luni de închisoare cu suspendare după ce şi-a dat demisia de la familia unde lucra. Asociaţia APS CUORE ETS din Italia a sesizat cazul şi le-a adus aminte tuturor celor care lucrează în sistem de îngrijire familială că este important să semnaleze demisia în scris şi cum să o trimită încât să evite astfel de cazuri.
"Atenție: demisia, in general este semnată si de un patronat, mai puțin pentru categoria asistentelor familiare care ar trebui să trimită o recomandata cu confirmare de primire.
În Italia se spune "carta canta" si nu este o gluma.
De ce public aceste rânduri, pentru ca neatentia poate duce la rezultate neprevazute.
Ieri, o doamna m-a sunat relatand problema ei după o demisie "verbala" care a dus la o condamnare de 10 luni!! pentru parasirea persoanei pe care o avea in ingrijire.
Deci, multa atenție la modul de comunicare a demisiei angajatorului !!!
RECOMANDATA CU CONFIRMARE DE PRIMIRE (in cazul asistentelor familiare)", a scris asociaţia APS CUORE ETS, pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News
Cum văd românii Marea Britanie: Țara oportunităților sau un loc al provocărilor?
Alexandra Curtache /
22 feb 2025, 15:33
Marea Britanie ocupă un loc aparte în inima românilor, fiind una dintre principalele destinații pentru muncă, educație și afaceri. Cu o comunitate de peste 1,2 milioane de români, Londra este considerată a treia capitală din lume cu cei mai mulți vorbitori de română, după București și Chișinău, potrivit ambasadoarei României în Regat, Laura Popescu. Într-un interviu acordat AGERPRES, diplomatul a discutat despre modul în care românii percep Marea Britanie.