Bonus de 3600 de euro pentru ajutoare la domiciliu și îngrijitori: Cine are dreptul la rambursare?
Odată cu noul regulament CassaColf, care este în vigoare de la 1 iulie 2021, sosesc ajutoare importante pentru angajatorii domestici. Și în special pentru cei mai fragili angajatori.
Cei reprezentați de oameni care, fiind într-o stare de autosuficiență permanentă, trebuie să suporte costurile. Cei care vor fi ajutați de îngrijitori și ajutoare la domiciliu.
Bonusul pentru menajeră sau îngrijitor, în favoarea angajatorilor, este egal cu 300 de euro pe lună. Va fi primit timp de 12 luni consecutive. Și, prin urmare, este egal cu 3.600 de euro, fiind o contribuție parțială pentru a acoperi plata salariilor datorate lucrătorilor casnici.
Condiţii pentru a accesa bonusul
Pentru a accesa bonusul de 3600 EUR timp de 12 luni, angajatorul trebuie, pe de o parte, să se afle într-o stare de autosuficiență, care este permanentă și certificată. Și, pe de altă parte, lucrătorii domestici angajați trebuie să fie în stare legală. Adică, cu un contract de muncă regulat și cu contribuții de asigurări sociale plătite în mod regulat, aşa cum se prevede în convenția colectivă națională pentru munca casnică. Dar, cu condiția ca angajatorul să fi plătit deja contribuții la fondul de pensii timp de cel puțin un an.
Bonus pentru un înlocuitor în caz de materinate
Măsura stabilită de la 1 iulie 2021 prevede, de asemenea, recunoașterea unui bonus suplimentar. Este vorba de 300 de euro, care se acordă o singuă dată, în cazul în care este nevoie de angajarea unui înlocuitor pentru îngrijitorul plecat în concediu de maternitate.
Bonus pentru lucrătorii casnici în caz de carantină sau infecţie cu COVID-19
În plus, pentru a face față situației de urgență sanitară pentru Covid-19 , CassaColf oferă un pachet de ajutor pentru îngrijitori și ajutoare la domiciliu. Din diurna în caz de spitalizare. Rambursarea vizitelor la domiciliu și trecerea prin diurna în caz de convalescență. Pe lângă rambursarea pentru achiziționarea de echipamente medicale de reabilitare și indemnizația care este acordată atunci când ajutoarele la domiciliu și îngrijitorii au copii, bonusurile Covid ale fondului includ și rambursarea pentru achiziționarea de echipamente medicale de reabilitare. Cu condiția ca acestea să fie taxate fiscal.
Iată ce oferă pachetul pentru cei care sunt pozitivi: diurna de 100 de euro pentru maximum 50 de zile pe an în caz de spitalizare; diurna zilnică de 30 de euro pentru maximum 10 zile pe an în cazul izolării la domiciliu, indiferent de spitalizare în urma unui Covid-19 pozitiv; diurna pentru copii aflați în întreținere, de la 40 de euro, pentru maximum 14 zile ; rambursări de până la 200 de euro pentru achiziționarea de necesităţi medicale și până la 100 de euro pentru vizitele la domiciliu ale personalului medical sau de asistență medicală.
În cele din urmă, se oferă ajutor economic și în caz de carantină sau izolare la domiciliu pentru suspiciunea de Covid-19 (diurna de 40 de euro pentru maximum 14 zile pe an) și o serie de servicii în sprijinul părinților , cu rambursarea până la 200 de euro pentru copiii aflați în întreținere și / sau coabitând.
Măsurile au intrat în vigoare la 1 iulie
Acestea sunt câteva dintre principalele inovații care au început de la 1 iulie şi care priveşte membrii Cassacolf și se adaugă la serviciile deja existente în favoarea lucrătorilor casnici.
Aceasta se adaugă prevederilor Acordului colectiv național de muncă reînnoit la 8 septembrie 2020 și semnat de către partenerii sociali Fidaldo (format din Nuova Collaborazione, Assindatcolf, Adld, Adlc), Domina Filcams-Cgil, Fisascat-Cisl, UILTuCS și Federcolf.
„De la 1 iulie trecut, noul regulament Cassacolf este operațional - explică președintele, Mauro Munari - care introduce ajutoare importante angajatorilor interni: cei mai fragili care se trezesc brusc ocupându-se de conturi, tot din punct de vedere economic , cu o condiție permanentă de non-autosuficiență și cei care, în cazul maternității asistentului de familie, trebuie să recurgă la un substitut și să facă acest lucru cu un contract regulat. Un stimulent pentru cei care aleg calea regularității” .
„Am vrut să oferim instituțiilor un semnal important - adaugă vicepreședintele, Alessandro Lupi - după reînnoirea CCNL internă care a avut loc în mijlocul pandemiei, partenerii sociali care au semnat CCNL continuă să lucreze pentru a proteja familiile și muncitorii. Acum este timpul ca guvernul să-și joace rolul prin realizarea reformei asistenței sociale, pe care o așteaptă de prea mulți ani, și prin acordarea de ajutoare economice specifice celor care angajează personal casnic”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News