Italia. Cum arată noile restricţii şi de când ar putea intra în vigoare? Regiunile încă nu au căzut la acord cu guvernul

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte

Guvernul italian a pregătit textul noului Decret ministerial, care ar urma să intre în vigoare de luni, 26 octombrie. Regiunile sunt în continuare sceptice în privinţa adoptării noilor măsuri, aşa cum sunt ele prezentate în proiect.

Restaurante şi baruri

 

Printre primele şi cele mai contestate restricţii se numără închiderea activităţilor barurilor, restaurantelor şi altor servicii de catering pentru clienţi în zilele de duminică şi de sărbători legale, iar în restul timpului să fie deschise între orele 05:00 şi 18:00. După această oră, rămâne însă opţiunea comandării prin livrare la domiciliu, până la ora 24:00. Consumul la masă este permis pentru maximum patru persoane pe masă, cu excepția cazului în care toate locuiesc împreună.

 

 

Călătorii între localităţi

 

Nu o obligație, ci o recomandare: „Se recomandă cu tărie tuturor persoanelor fizice să nu se deplaseze, prin mijloace de transport publice sau private, într-o altă municipalitate decât cea de reședință, cu excepția nevoilor dovedite de muncă, studiu, din motive de sănătate, pentru situații de necesitate, pentru a desfășura activități sau utiliza servicii care nu sunt suspendate și nu sunt disponibile în acea municipalitate ".

 

Fără vizitatori la domiciliu

 

În ceea ce privește casele private, „se recomandă cu tărie să nu primiți alte persoane decât coabitanții, cu excepția nevoilor dovedite de muncă sau a situațiilor de necesitate și urgență”, se arată în proiect. Același proiect spune că „utilizarea măştilor de protecție respiratorie este recomandată cu tărie chiar și în casele private, în prezența persoanelor care nu conviețuiesc”.

 

Fără petreceri după nunți și ceremonii

 

Gata cu banchetele și recepțiile după nunți, comuniuni și botezuri, mai spune acelaşi proiect. „Petrecerea în interior și în exterior este interzisă - se arată în document - inclusiv cele rezultate din ceremonii civile și religioase”.

 

Cinematografe, teatre, săli de jocuri și pariuri închise

 

Activitățile de distracție, săli de pariuri și săli de bingo și cazinouri sunt suspendate. Spectacolele în sălile de teatru, sălile de concert, cinematografele și în alte spații, chiar și în aer liber, sunt suspendate ”.

 

Piscinele și sălile de sport, închise 

 

Activitățile din săli de sport, piscine, centre de înot, centre de wellness, spa-uri sunt suspendate, cu excepția furnizării de servicii care se încadrează în nivelurile esențiale de asistență, precum și a centrelor culturale, centrelor sociale și centrelor de agrement; fără a aduce atingere suspendării activităților piscinelor și a sălilor de sport, a activității sportive de bază și a activității motorii în general desfășurate în centre și cluburi sportive publice și private.

 

Educaţie

 

Activitatea didactică și educațională pentru primul ciclu de educație - creșă, școală elementară și gimnazială - și pentru serviciile educaționale pentru copii vor continua să se desfășoare în persoană. În timp ce liceele vor adopta un sistem de învățământ la distanță egal cu 75% din activități și, prin urmare, 25% în prezența pe întreg teritoriul național, standardizând ordonanțele regionale. În cele din urmă, textul prevede oprirea sportului în echipă, chiar dacă este de bază.

 

Posibilă închidere a piețelor la ora 21:00

 

„Străzile sau piețele din centrele urbane, unde se pot crea situații de aglomerare, pot fi închise publicului după ora 21.00, fără a aduce atingere posibilității de acces și ieșire."

 

Concursurile publice și private suspendate

 

„Procedurile de concurs public și privat sunt suspendate”, se precizează în proiect, cu excepția cazurilor în care candidații sunt evaluați exclusiv pe bază curriculară și / sau electronic ”. Suspendarea nu le include pe cele pentru personalul medical și de protecție civilă. Mai mult, „procedurile în desfășurare și cele pentru care există protocoale organizaționale specifice validate de Comitetul științific tehnic”.

 

Fără conferințe și congrese „în prezență”

 

„Convențiile, congresele și alte evenimente sunt suspendate, cu excepția celor care au loc de la distanță. În contextul administrațiilor publice, ședințele se țin de la distanță, cu excepția cazului în care există motive justificate; se recomandă insistent ca întâlnirile private să se desfășoare de la distanță ".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel