Varianta Delta (varianta indiană) devine dominantă, a atenţionat această instituţie. ''Procentul cazurilor de infectare cu variantele Delta şi Kappa a crescut de la 4,2% în luna mai la 16,8% în iunie'', precizează ISS.
''Monitorizarea noastră epidemiologică arată un tablou în evoluţie rapidă care confirmă că şi în ţara noastră, la fel ca în restul Europeni, varianta Delta a virusului devine dominantă'', explică Anna Teresa Palamara, directoare a Departamentului pentru boli infecţioase al ISS.
Deocamdată, cea mai răspândită variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 în Italia rămâne Alpha (varianta britanică), cu 74,9% din noile cazuri de COVID-19.
Premierul Draghi: ''Pandemia nu s-a terminat''
Italia, ţară unde coronavirusul a provocat de la începutul pandemiei 127.380 de decese, a înregistrat vineri 927 de noi cazuri de COVID-19.
Premierul italian Mario Draghi s-a arătat şi el îngrijorat de progresia variantei Delta, atrăgând atenţia că ''pandemia nu s-a terminat''.
Tot vineri, institutul german de boli infecţioase Robert Koch a anunţat că varianta Delta, responsabilă pentru mai mult de 95% din noile cazuri de COVID-19 în Marea Britanie şi care acum atacă Europa continentală, reprezintă la ora actuală circa 15% din noile infectări în Germania.
Variantă indiană a coronavirusului SARS-CoV-2 (denumită de OMS varianta Delta) este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News