"A ajuns la cazarmă desculță și plină de sânge", a declarat comandantul postului de carabinieri din Farnese, care a fost primul care a salvat-o pe românca bătută cu sălbăticie de soțul ei.
Bătută crunt de soțul ei, victima, care a fugit fără pantofi, tocmai parcursese 7 kilometri pe jos, desculță, pentru a ajunge la cea mai apropiată stație de cabana cuplului, după ce bărbatul i-a ars telefonul în sobă, în timp ce suna la 112.
Bărbatul, care a fost arestat joi de compania Tuscania, a fost eliberat ieri și îndepărtat din casa familiei, cu interdicția de a se apropia de casă întărită de o brățară electronică pentru a evita tentațiile periculoase.
Româncă, bătută cu sălbăticie de soț pentru că nu era mâncarea gata
Între timp, Camilli, angajatorul ambilor români, le-a oferit cuplului o cale de scăpare, astfel încât să poată rămâne despărțiți fără să-și piardă casa, locul de muncă și salariul.
Într-una din fermele uriașului domeniu agricol situat pe teritoriul comunei Valentano, joi dimineața târziu, un cioban de origine română i-a redus fața soției sale la o mască de sânge doar pentru că, întors acasă la ora 11.00, prânzul nu era gata, iar femeia încă mai cocea pâine.
Bărbatul, apărat de avocatul Enrico Valentini, a luat act de nota prin care conducerea fermei unde lucrează a dispus transferul soției și a celor doi copii minori la o altă proprietate a companiei, la Sorano, la 30 de kilometri distanță, pentru a permite soțului, care se ocupă de vitele de pe lacul Mezzano, să rămână în casa familiei și să primească în continuare un salariu.
Scopul, de îndată ce soția și copiii se vor fi mutat fizic în noua lor casă, este ca soțul să se poată întoarce să locuiască în ferma în care lucrează. "Piero Camilli, de îndată ce a aflat ce s-a întâmplat, a acționat imediat pentru a ajuta familia într-un moment atât de delicat și pentru a se asigura că atât soția, cât și soțul pot continua să lucreze și să aibă un acoperiș deasupra capului", a subliniat Valentini.
Carabinieri: "A alergat 7 kilometri în câmp, desculță și plină de sânge"
"A ajuns la cazarmă desculță, plină de sânge peste tot, pe față și pe haine", a explicat comandantul postului din Farnese care a fost primul care i-a acordat ajutor victimei. Românca a ajuns apoi să fie tratată la spitalul Belolle, unde a fost activat codul roz, cu un prognostic de zece zile. "Ne-a spus că a fost bătută cu aceeași violență de cel puțin zece ori de la începutul căsătoriei, dar că nu și-a denunțat niciodată soțul până atunci, de teama represaliilor", a continuat mareșalul Claudio Sterbini.
Femeia a fugit de acasă fără pantofi și cu un cuțit în mână pentru a se apăra de soțul ei, care era și el înarmat cu cuțite, a început să alerge pe drumurile de pământ, greu de parcurs chiar și cu tractoare și vehicule de teren, și a parcurs în fugă, fără oprire, cei șapte kilometri necesari pentru a ajunge la secția de poliție din Farnese.
I-a aruncat telefonul în foc în timp ce femeia cerea ajutor
Bărbatul, care din fericire a renunțat la urmărire, poate copleșit de alcool, a fost găsit după câteva ore stând încă în sufragerie, în fața a trei sticle de bere goale. În casă se aflau, de asemenea, o pușcă de vânătoare cu țeavă dublă, deținută ilegal și șase cartușe de calibru 16, care au fost confiscate.
Înainte de fuga disperată, soția, a cărei convorbire telefonică a fost înregistrată, a încercat să sune la 112, dar soțul, în timp ce aceasta cerea ajutorul operatorului de la centrul operativ, i-a smuls telefonul mobil din mâini, l-a aruncat pe jos și apoi în sobă. Când poliția s-a dus să îl ridice, a găsit sângele soției sale pe podea.
De asemenea, pe bărbat și pe față era sânge: "A încercat să spună că era sângele animalelor, dar apoi a recunoscut că era sângele stropit din rănile victimei în timpul bătăii feroce".
Românul, găsit în casă, beat și plin de stropi de sânge
"Nu plec nicăieri fără copiii mei", ar fi spus bărbatul la vederea uniformelor, în timp ce cei doi minori erau duși acasă de la școală fără să știe ce s-a întâmplat. "Atât de multă rezistență pasivă încât cinci dintre noi nu au putut să-i pună cătușele. În cele din urmă, a intrat în mașină doar când am pus unul dintre copiii săi în ea", a declarat comandantul Sterbini în fața judecătorului.
Inculpatul și-a exercitat dreptul de a nu răspunde. Procurorul, solicitând validarea arestului, nu a cerut măsuri preventive de custodie, cum ar fi închisoarea sau arestul la domiciliu, ci doar ordin de protecție și interdicția de a se apropia de femeie. Între timp, procesul sumar a fost amânat până săptămâna viitoare. Peste trei zile, marți, 18 ianuarie, la ora 9.00, inculpatul va trebui să se prezinte din nou în fața judecătorului.
Prezumția de nevinovăție: Un suspect este pur și simplu o persoană împotriva căreia se efectuează investigații preliminare în cadrul procedurilor penale.
În sistemul penal italian, există prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei sentințe definitive. Această prezumție de nevinovăție se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, conform căruia o persoană "nu este considerată vinovată decât după ce a fost condamnată definitiv".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News