Potrivit presei din Italia, pensionarul a vrut să scape de un vechi fotocopiator care era stricat și l-a dus la ecocentrul din satul său pentru a-l arunca. Dar, înăuntru erau ascunse un bloc substanțial de bancnote de peste un milion de euro de care uitase complet, pierzându-şi pentru totdeauna toate economiile. Aceasta este aventura absurdă a unui pensionar din Vicenza din Chiampo, care și-a văzut economiile vieții scrum, aruncate literalmente în deșeurile unui centru specializat de eliminare din Romano d'Ezzelino.
Povestea a ieșit la iveală în ultimele zile când compania Vicenza specializată în eliminarea deșeurilor și-a dat seama că printre moloz zburau fragmente de bancnote de 500 și 200 de euro. De altfel, copiatorul cu toți banii ajunsese deja în tocător și în acel moment a fost imposibil de recuperat bancnotele, spun angajații. Din ele a rămas numai un sac de praf.
„Nimeni nu deschide niciodată sertarele de hârtie”
Abia după descoperirea bancnotelor stricate, faptul a fost imediat legat de un alt episod petrecut cu puțin timp înainte. De altfel, un bărbat în vârstă s-a prezentat la Primărie cerând repunerea în posesie a utilajului pe care el însuși îl adusese la ecocentru cu câteva zile înainte justificând faptul că a uitat în interior documente importante, în special un testament.
În realitate nu era vorba de documente, ci de bancnotele pe care le-a pierdut acum pentru totdeauna. Când municipalitatea a contactat firma de deșeuri pentru a întreba dacă fotocopiatorul poate fi recuperat, de fapt, i s-a comunicat că acesta a intrat deja în tocător.
„A sosit într-o dimineață foarte agitat, a vrut să recupereze fotocopiatorul. Angajații au întrebat compania dacă utilajul a fost deja distrus și au primit confirmarea, dar noi nu aveam idee că conține o astfel de comoară, pensionarul nu a spus niciun cuvânt despre asta”, a declarat primarul Matteo Macilotti pentru Giornale di Vicenza, fără totuşi să dezvăluie identitatea proprietarului comorii pierdute.
Chiar și în compania de deșeuri din Vicenza se confirmă episodul. „Când sosesc copiatoarele, angajații doar verifică dacă există toner. Nimeni nu deschide niciodată sertarele de hârtie. Apoi muncitorul care a văzut tăvălugul umplut cu confetti alb și mov, a înțeles că sunt bancnote, dar era prea târziu: nu a mai rămas nimic din acei bani”, au explicat ei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News