O întâlnire între mai multe familii de origine română din Montegabbione, la locuința uneia dintre ele, a fost fatală. După întâlnire, cei 25 de membri prezenți au descoperit că au fost infectați cu covid-19. Nici unul dintre ei nu fusese vaccinat.
Două persoane au fost spitalizate, una în Terni (pe secția de boli infecțioase) și o fetiță a fost internată în Perugia.
"Situația - a precizat unitatea sanitară Umbria 2 - este bună și se află sub control. Nu există îngrijorări. Au fost efectuate toate investigațiile epidemiologice cerute în acest caz, a fost efectuată urmărirea contacților și a fost dispusă izolarea la domiciliu a acestora. Facem apel la toată lumea să respecte regulile elementare de siguranță, cum ar fi distanțarea socială și utilizarea măștilor", au transmis medicii care îi îngrijesc pe români.
Certificatul verde, obligatoriu în Italia pentru toți angajații din sectorul public și privat
Certificatul sanitar COVID-19 este obligatoriu în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat, o măsură menită să încurajeze vaccinarea, dar care se loveşte de opoziţia a milioane de salariaţi, scrie AFP, potrivit Agerpres.
Pentru a încuraja vaccinarea, executivul a anunţat, cu o lună în urmă, cu aprobarea partidelor majorităţii sale din legislativ, extinderea obligativităţii certificatului sanitar pentru toată lumea la locul de muncă.
Angajaţii care nu se conformează acestei reguli riscă suspendarea salariului şi o amendă dacă sunt prinşi la serviciu fără preţiosul document. Ei nu pot invoca telemunca pentru a se sustrage, în timp ce angajatorii care nu fac controale riscă şi ei amenzi.
Conform unei estimări, circa 250.000 din cei 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public nu sunt vaccinaţi (7,8%), în timp ce în sectorul privat numărul nevaccinaţilor urcă la aproximativ 2,2 milioane din totalul celor 14,6 milioane de angajaţi (15%). Prin urmare, eventuale perturbări de activitate în urma aplicării sancţiunilor pentru refuzul folosirii certificatului sanitar creează riscuri şi pentru redresarea economiei, după ce anul trecut PIB-ul Italiei a scăzut cu 8,9%.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News